Wie doen mee aan een nieuw seizoen Verborgen verleden?

Merel Westrik in Verborgen verleden

Op 9 januari 2021 start een nieuwe serie van Verborgen verleden. Dit seizoen doen Ronald de Boer, Simone Kleinsma, Geert Mak, Rifka Lodeizen, Diederik Ebbinge, Merel Westrik, Danny de Munk en Paul de Leeuw onderzoek naar hun familiegeschiedenis. 

Tijdens alweer het 14e seizoen van de NTR-serie Verborgen verleden zal ook de 100e aflevering worden uitgezonden. Al honderd keer heeft de kijker dan kunnen zien hoe een kleine familiegeschiedenis de grote geschiedenis raakt; hoe thema’s als de Tweede Wereldoorlog, het koloniale verleden of migratie invloed hebben op generaties erna. Koningen en keizers trokken langs, maar ook bedelaars en vondelingen, militairen, prostituees en straatmuzikanten.

Hoe het zit met de familiegeschiedenissen van Ronald de Boer, Simone Kleinsma, Geert Mak, Rifka Lodeizen, Diederik Ebbinge, Merel Westrik, Danny de Munk en Paul de Leeuw zie je vanaf 9 januari. Er vinden in binnen- en buitenland ontmoetingen plaats met schuinsmarcheerders, kunstenmakers, geleerden, vechtersbazen en heuse verzetshelden. In het kielzog van Johan van Oldenbarnevelt wordt het Binnenhof bezocht, met een silhouetteur het Rijksmuseum en vanaf Texel vertrekt een oorlogsvloot in de hoop die verdomde Engelsen te verslaan. En had Ronald de Boer het Nederlands elftal nou eigenlijk voor 'Die Mannschaft' moeten verruilen?

Het nieuwe seizoen van Verborgen verleden is te zien van 9 januari tot en met 27 februari op NPO 2.

Meer nieuws