Vlogserie Er zijn grenzen wint Rose d'Or

Er zijn grenzen

De NTR vlogserie Er zijn grenzen heeft maandag 28 november de categorie Multiplatform Series gewonnen op het prestigieuze Rose d’Or festival.

In de vijfdelige serie 'Er zijn grenzen' volgen we de jonge Lara, Jesper, Samantha, Gio en Floor die alle vijf seksueel zijn misbruikt. Ze filmen hun eigen verhaal en vertellen hoe ze uiteindelijk om hulp vroegen. De serie is een samenwerking tussen NTR, Every Media, Centrum Seksueel geweld en NPO Zapp.

De serie is speciaal gemaakt voor de NPO Zapp themaweek Er zijn grenzen! om seksueel grensoverschrijdend gedrag bespreekbaar te maken voor kinderen.

Tijdens deze themaweek was er een special te zien van Het Klokhuis en diverse online series van NTR en EO. De themaweek was van zondag 6 maart tot en met zaterdag 12 maart te zien op tv bij NPO Zapp, Zapp.nl, het YouTube-kanaal van NPO Zapp en de social media kanalen. 

Hoofdredacteur Lisa Boersen: De serie 'Er zijn grenzen’ is speciaal gemaakt om seksueel grensoverschrijdend gedrag bespreekbaar te maken voor kinderen. Deze prijs is zowel een erkenning dat dit soort series nodig zijn, als de bevestiging dat we daar in zijn geslaagd. We zijn ontzettend blij en trots met deze prijs."

De Klokhuisspecial Je lijf is van jou die ook deel uitmaakte van deze themaweek was genomineerd in de categorie Children and Youth. Het VPRO programma Hoofdzaken won deze categorie.

Klik hier om Er zijn grenzen te kijken.


Meer nieuws