Schoolfim van de maand december: Champ

Jeugdocumentaire Champ

In november is de korte jeugdocumentaire Champgeselecteerd als Schoolfilm van de Maand, onderdeel van het initiatief Film in de Klas.  In de documentaire zien we het veertienjarige, veelbelovende kickbokstalent Esma, die 's werelds beste vechter wil worden. Tegelijkertijd kampt ze met de constante angst om haar ernstig zieke moeder te verliezen.

Esma Aras groeit op in de Haagse Molenwijk en is een veelbelovend kickbokstalent: ze is zelfs Nederlands kampioen. Ze valt op tijdens de trainingen tussen de oudere jongens en droomt ervan op de grootste vechtgala’s te schitteren en geschiedenis te schrijven. Terwijl Esma zich voorbereidt op een spannende wedstrijd, wordt haar moeder - die al langer ernstig ziek is - opgenomen in het ziekenhuis. Esma leeft altijd met de angst haar moeder te verliezen. Maar ze probeert zich groot en sterk te houden en vindt het moeilijk om haar kwetsbaarheid te tonen.

 Bekijk hier de film en het bijbehorend lesmateriaal.

Deze les richt zich op leerlingen in het voortgezet onderwijs van klas 3 en 4. In de les bekijk je met je leerlingen de korte documentaire Champ in de klas. Aan de hand van kijkvragen en opdrachten ga je met je leerlingen in gesprek over het vormgeven van emoties in film. Het lesmateriaal is deze maand ontwikkeld door IDFA.

Het doel van Film in de Klas is om scholieren door heel het land met de Nederlandse film en beeldcultuur in contact te brengen en hen bewust te leren kijken. Film in de Klas geeft docenten de mogelijkheid filmeducatie gemakkelijk in het onderwijs op te nemen. De films en lespakketten zijn gratis beschikbaar op schooltv.nl/filmindeklas.

Meer nieuws