NTR op zoek naar nieuwe Rembrandt

Rembrandt nieuwsfoto

Wie is het grootste schildertalent van Nederland? Begin 2019, de start van het Nationale Rembrandtjaar, komt de NTR met een nieuw televisieprogramma waarin in acht afleveringen op zoek wordt gegaan naar de meest getalenteerde kunstschilder van Nederland.

Kandidaten gezocht

In de eerste aflevering gaan tientallen uiteenlopende kandidaten naar een ‘Schilderbootcamp’. Dat kunnen kandidaten zijn die al langer als hobby figuratief schilderen, maar ook meer abstracte kunstenaars of graffitiartiesten. Zolang ze (nog) maar niet van het figuratieve ambacht hun beroep hebben gemaakt. Tijdens de bootcamp worden zij getest op hun basisskills.

Twaalf talenten gaan door

Van de kandidaten gaan uiteindelijk twaalf gepassioneerde talenten door. Zij proberen zich in een half jaar tijd het oude ambacht van kunstschilder meester te maken. Gecoacht door bevlogen docenten krijgen ze de kans hun talent in figuratieve kunst te ontdekken en verder te ontwikkelen.

In de voetsporen van de leerlingen van Rembrandt

Iedere aflevering moeten de deelnemers nieuwe opdrachten uitvoeren en zo treden ze in de voetsporen van de leerlingen van Rembrandt. De opdrachten brengen de schildertalenten naar prachtige locaties in Nederland en ontmoetingen met bijzondere figuren. De hierbij gemaakte werken worden beoordeeld door een vakkundige jury. Zij bepalen: wie gaat er door en wie valt er af?

Wie blijkt uiteindelijk het grootste schildertalent van Nederland?

Geef je op

Opgeven voor het programma kan nu via projectrembrandt.nl.

De opnames starten half september en het programma zal begin 2019 worden uitgezonden op NPO 1.

Meer nieuws