Het Sinterklaasjournaal 2017

sinterklaas-nieuws-intocht

Van maandag 13 november t/m dinsdag 5 december doet Het Sinterklaasjournaal van de NTR verslag van de actuele ontwikkelingen en achtergronden rondom de intocht, het verblijf en de verjaardag van de Goedheiligman in Nederland. De presentatie vanuit de studio is zoals altijd in handen van Dieuwertje Blok. Verslaggevers in het land zijn Jeroen Kramer en – een nieuw gezicht – Charlie Chan Dagelet.
 
Sinterklaas komt met een Bont Gezelschap aan Helpers, dat gespeeld wordt door onder anderen John Jones, Jeroen Spitzenberger, Gersom Kremer, Frederik Brom, Aaron Wan, Joep Onderdelinden, Harry Piekema, Dick van den Toorn, Mimoun Ouled Radi, Maarten Wansink en Abbey Hoes.
 
Verder zullen weer vele bekende Nederlanders hun opwachting maken.
 
Het Sinterklaasjournaal is van 13 november t/m 5 december elke dag te zien om 18.00 uur bij NPO Zapp op 3. Op zondag is steeds het weekoverzicht te zien. Daarnaast wordt Het Sinterklaasjournaal meerdere keren per dag herhaald op NPO Zapp en NPO Zapp Xtra. Alle afleveringen zijn terug te kijken via sinterklaasjournaal.nlzapp.nl en schooltv.nl. Uiteraard deed de NTR ook verslag van de intocht van Sinterklaas, die dit jaar plaatsvond op zaterdag 18 november in het Friese Dokkum.
 
Het Sinterklaasjournaal met tolk gebarentaal
Op NPO Zappelin Xtra is Het Sinterklaasjournaal sinds dit jaar ook met tolk gebarentaal te bekijken. NPO Zappelin Xtra is te ontvangen in het basispakket van KPN (kanaal 58) en Ziggo (kanaal 311) en via https://www.npo.nl/live/npo-zapp-xtra.
Alle uitzendingen van Het Sinterklaasjournaal met tolk gebarentaal zijn terug te zien op www.schooltv.nl/gebarentolk.
 

Nieuws