Meer informatie

Nora: "Wij brengen deze maand Ramadan een gezonde dosis humor, maar dat betekent niet dat we de ellende vergeten zijn. Sterker nog: dit is onze manier om een beetje om te gaan met alles wat er in de wereld gaande is. Vooral binnen de Islamitische gemeenschap. Onze harten, gedachten en gebeden gaan uit naar iedereen die deze maand niet in alle rust en vrede diezelfde humor kan beleven."

Comedians in Cars Getting Nothing
Met een knipoog naar de Amerikaanse comedyserie Comedians in Cars Getting Coffee reist Nora met haar gele busje door het land om verschillende comedians, met een Islamitische achtergrond, te interviewen. Nora geeft de comedians een slinger naar het theater, de moskee, hun moeder - of waar ze dan ook maar heen moeten deze maand. Najib Amhali, influencer Vonneke Bonneke, Samir Fighil, vader-zoon contentcreators Makimagic en comedian Apson, ook bekend als Appie Mussa, stappen bij Nora in de bus. 

Culture comedy
Diverse stand up-comedians, zoals Musa, Ay┼če Kübra Küpeli, Raoel Fatehmahomed, Khadija Sabriye, Rida Abouhayan en Rachid Larouz, verrijken de Ramadan Bites-kanalen met Turkse, Marokkaanse of Somalische humor. Ze nemen stuk voor stuk hun multiculturele leven op de hak. 

Vragen over de Ramadan
Nora beantwoordt - zoals alleen Nora dat kan - vragen over de Ramadan. Mag je bijvoorbeeld eten aanraken tijdens de Ramadan? Of mag je eigenlijk douchen? Nora beantwoordt alle vragen en legt uit. 

De Islamitische maand Ramadan begint dit jaar op zondag 10 maart en duurt  ongeveer 30 dagen. 

Ramadan Bites is een co-productie van de The Media Brothers en de NTR.