Afleveringen

Aflevering 1: opkrabbelen na de oorlog
Koningin Wilhelmina is de hoofdgast in deze aflevering. Zij vertelt over de verschrikkingen van de Eerste Wereldoorlog, en hoe Europa weer opkrabbelde.  Maar ook over haar eigen leven, haar kille jeugd, haar mislukte huwelijk, haar idolen en dromen.

Met o.a. ‘de Spaanse griep, ‘Troelstra’ en ‘het winterpaleis ‘.

Aflevering 2: the roaring twenties  
De beroemde Amerikaanse vliegpionier Charles Lindbergh is de hoofdgast en hij vertelt over zijn vliegreis van New York naar Parijs, over de rijkdom in de jaren twintig, de charleston, de mode, automobiel, de vooruitgang, de vrouwen, de feesten, maar ook over de maffia. Maar waarom heeft hij een hekel aan fans? Is er iets wat hij wil verhullen?

Met o.a.  ‘De modepolitie, ‘het automobiellied’ en ‘de peniciline’.

Aflevering 3: wetenschap en techniek
De wereldberoemde en geniale Albert Einstein is de hoofdgast en vertelt over de nieuwe uitvindingen zoals de stofzuiger, de telefooncel, de quantum mechanica en de atoombom. Maar ook over het opkomend fascisme in Duitsland, en hoe hij moest vluchten voor Hitler.

Met o.a. ‘de afsluitdijk’ de stewardess ‘en de kerngeleerden’.

Aflevering 4: kunst
De zangeres, danseres, actrice en Cabaretiere Fien de la Mar is hoofdgast en vertel alles over de enorme ontwikkeling van de kunsten in deze jaren: de jazz van Louis Armstrong, de moderne kunst van Mondriaan en Rietveld, en de nieuwste en populairste kunstvorm: de filmindustrie.

Met o.a.   ‘Bioscoop lied, ‘de pijp van Magritte’ en ‘Superman’

Aflevering 5: de crisisjaren
Prinses Juliana en prins Bernhard zijn hoofdgasten en vertellen Dorine alles over hun ontmoeting, hun verloving, over de crisis jaren en over hun veelbewogen huwelijk.  

Met o.a. ‘De Wallstreet krach ‘prinses zoekt prins ‘en ‘het lied van de kinderziektes’.

Aflevering 6: oorlogsdreiging
Hoofdgast is Hendrikus Colijn, de premier van Nederland, en hij vertelt Dorine alles over de dreigende oorlog, de opkomst van Mussert en Hitler, tot aan de duitse inval en de evacuatie van koningin Wilhelmina naar Engeland.

Met o.a. ‘het Jordaanoproer lied, ’de dienstkeuring van Mussert en ‘Colijns radiopraatje.’