3Doc agenda

3Doc Generatie Pa

3Doc: Generatie Pa

Woensdag 19 juni om 21.10 uur op NPO 3
Een voorbeeld hebben de vaders Mich, Jay en Ruwhel zelf niet gehad, maar ze zijn erop gebrand zelf een rolmodel te worden. In Generatie Pa volgt regisseur Bibi Fadlalla hun zoektocht naar sterk vaderschap. De vriendengroep uit Rotterdam Zuid deelt hun passies voor muziek en voor familie, met de struggles en joys en alles ertussenin.

Regisseur Bibi Fadlalla: “Zelf ben ik door een alleenstaande vader opgevoed, daar heb ik als vrouw veel aan gehad. Het is toch je eerste voorbeeld van een man. Ik denk dat ik daardoor niet snel geïntimideerd ben door mannen en door de stoere praat en bravoure heen kijk. De complexe gevoelswereld daaronder, die wil ik in deze film laten zien.”

Generatie Pa toont hoe onmisbaar humor, ongezouten kritiek en steun van vrienden zijn in de opvoeding. Dat is goed te zien in de gesprekken die Mich, Jay en Ruwhel met hun moeder, hun kinderen, en elkaar hebben. Bijvoorbeeld tijdens een barbecue in het park. Er hangt een ongedwongen sfeer met goed eten en muziek door de speakers. De typische plagerijen tussen vrienden komen voorbij, maar het gaat ook over offers brengen, onvoorwaardelijke liefde en de keuzes die gedeeld ouderschap met zich meebrengt.

Dat is wat Generatie Pa bijzonder maakt: het is een persoonlijk portret van een vriendengroep, met een belangrijk verhaal. Het verhaal van een goede vader worden, terwijl je geen voorbeeld hebt.

Generatie Pa is een coproductie van de NTR en BIND Film.