Informatie

In de vroege ochtend van 7 december 2003 breekt er brand uit in het landhuis Zionsburg in het Brabantse dorp Vught. Ewald Marggraff, de laatste bewoner van het pand, wordt later levenloos gevonden. Vlak achter de voordeur.

Marggraff was een excentrieke grootgrondbezitter waarover al jaren de wildste geruchten de ronde deden. Zo zou hij met een jachtgeweer achter je aankomen als je ongevraagd op zijn landgoed kwam. Er werd gezegd dat hij over zijn eigen grond naar België kon lopen. Veel van zijn panden liet hij verloederen, waardoor hij vaak in de clinch lag met de lokale overheid.

Daarom zou de brandweer expres zijn brandende landhuis niet zijn binnengegaan, werd er gefluisterd. Zelfs niet toen er iemand kwam met de sleutel van het pand. Had Marggraff nog gered kunnen worden?
Ook zouden bij de brand schilderijen zijn verdwenen. Rembrandts, Rubens, Van Dijcks.
Zou het kunnen dat de brand was aangestoken?
En de 160 miljoen, die Marggraff bezat op allerlei buitenlandse bankrekeningen? Daar werd nauwelijks iets van teruggevonden.

Wie was Ewald Marggraff? Waar is zijn geld gebleven? Wat is er gebeurd met zijn schilderijencollectie? En waarom is er op deze vragen nooit antwoord gekomen?
Als eind 2018, vijftien jaar na de brand, nog steeds nieuwe verhalen opduiken, besluit podcastmaker Simon Heijmans een zoektocht te ondernemen.