Page 3 - NTR Jaarverslag 2015
P. 3

Verslag Raad van Toezicht 2015
Jaarverslag 2015
Voorwoord 2
Verslag raad van toezicht 3
Code goed bestuur
en integriteit
Publieke omroep 4
Directieverslag 6
Prijzen 16
Programmering 2015
Informatie 20 Geschiedenis 22 Educatie 25 Diversiteit 28 Kunst & Cultuur 32 Jeugd & Schooltv 35
Organogram 42
De Raad van Toezicht NTR is in 2015 als volgt samengesteld:
De heer E. van der Burg (voorzitter)
De heer S. Harchaoui (vice-voorzitter) Mevrouw F.C.N.M. den Boer
Mevrouw J.E.M. Brinkman De heer P.D. van Loo Mevrouw G.M.C. de Ranitz De heer W. Veen
De Raad komt in 2015 vijf keer bijeen. Er waren geen leden frequent afwezig. Onderwerpen op de agenda zijn o.a. de reorganisatie, de inplugfunctie, de levensbeschouwelijke programmering en het risicomanagement. In de aprilvergadering wordt de jaarrekening 2014 vastgesteld. In de december- vergadering wordt de begroting van 2016 vast- gesteld. Daarnaast spreekt de Raad over de opvolging van twee, later drie, van haar leden. Het rooster van aftreden, alsmede het functieprofiel van de Raad van Toezicht is terug te vinden op www.ntr.nl.
In april 2015 houdt de Raad onder leiding van een externe begeleider een zelfevaluatie en bespreekt daarnaast in de vergadering, buiten aanwezigheid van de directeur, het functioneren van de directeur.
De Raad van Toezicht kent ook een Auditcommissie. Deze bestaat uit de leden Brinkman (voorzitter), Van Loo en De Ranitz. De Auditcommissie komt in 2015 drie keer bij elkaar.
Eind 2014 is een remuneratiecommissie ingesteld. Deze commissie zal zich jaarlijks buigen over de
V.l.n.r. mevrouw drs. G.M.C. de Ranitz, mevrouw drs. F.C.N.M. den Boer, de heer prof. dr. W. Veen, mevrouw J.E.M. Brinkman RA, de heer
E. van der Burg, de heer dr. P.D. van Loo, de heer mr. S. Harchaoui (foto: Wim Kluvers)
beloning en beoordeling van de directeur. De commissie bestaat uit de voorzitter van de Raad en mevrouw De Ranitz. De remuneratiecommissie bespreekt met de heer Römer dat naar aanleiding van de wetswijziging WNT 2, de overgangsbepalingen t.a.v. de beloning van bestuurders zullen worden gevolgd.
Maatschappelijke verankering
De NTR kent vanaf 1 januari 2014 één Adviesraad. De adviesraad adviseert gevraagd en ongevraagd de mediadirecteur over het media-aanbod dat de NTR verzorgt en fungeert daarnaast als klankbord en commentator op het media-aanbod van de NTR.
De adviesraad bestaat uit vier kamers. Dit zijn de kamers kunst & cultuur, informatie, educatie/ wetenschap/geschiedenis en jeugd/Schooltv. De kamers bestaan uit vijf leden.
Door op de hoofdstuknaam te klikken, gaat u direct naar het bewuste hoofdstuk
3


































































































   1   2   3   4   5