Page 2 - NTR Jaarverslag 2015
P. 2

Jaarverslag 2015
Voorwoord 2
Verslag raad van toezicht 3
Code goed bestuur
en integriteit
Publieke omroep 4
Directieverslag 6
Prijzen 16
Programmering 2015
Informatie 20 Geschiedenis 22 Educatie 25 Diversiteit 28 Kunst & Cultuur 32 Jeugd & Schooltv 35
Organogram 42
De NTR is er in 2015 in geslaagd om bij haar eerste lustrum een vaste waarde in het publieke bestel te worden, dankzij de creativiteit, het vakmanschap en de flexibiliteit van haar medewerkers en samen- werkingspartners. De hectiek in en rondom Hilversum lijkt elk jaar heftiger te worden en dat blijft ook niet zonder consequenties voor de NTR. Het is noodzakelijk om het bedrijf continu aan te passen.
De NTR is ‘speciaal voor iedereen’ en staat in het hart van het publieke bestel. De waarden en taken van de NTR sluiten naadloos aan op de prioriteiten van de NPO. Omdat de NTR een landelijke publieke omroep is zonder leden en met wettelijke taken, is de NTR onafhankelijk en ongebonden. De waardering van onze maatschappelijke partners en het publiek is voor de NTR maatgevend. En die waardering is groot en groeit nog steeds.
Op vele vlakken zijn er in 2015 veranderingen die van invloed zijn op het beleid van de NTR. Zo heeft de NPO Radio 6 opgeheven, Radio 5 van een nieuw format voorzien en een nieuwe strategie rondom de omroep- portals uitgerold. Deze veranderingen hebben gevolgen voor het programmapakket van de NTR, waardoor in 2015 helaas weer een forse reorganisatie is doorgevoerd, met een reductie van ongeveer 33 fte.
De NTR heeft sinds haar oprichting in 2010 in totaliteit ongeveer 120 fte’s moeten schrappen. Dat is een enorm aantal en het zal duidelijk zijn dat dit een grote wissel heeft getrokken op alle NTR’ers. Ondanks dit gegeven is de NTR een vitaal bedrijf, waarbij de focus outputgericht is. Het gaat bij de NTR om de
Voorwoord
programma’s. En mét resultaat. Het NTR-aanbod wordt goed bekeken door de doelgroepen en bovendien hoog gewaardeerd. Dat is een enorm compliment voor alle NTR-medewerkers.
In 2015 zijn belangrijke stappen gezet richting de toekomst, zoals de nieuw opgerichte tak I&I (Internet en Innovatie). Op deze manier legt de NTR meer focus op moderne ontwikkelingen. Ook is het NTR-pand aangepast aan een nieuwe manier van werken, met flexibele werkplekken en open overlegruimtes voor brainstormsessies en planontwikkeling.
In Hilversum zal het waarschijnlijk nooit meer rustig worden, maar met alle genomen maatregelen is de NTR-organisatie in staat volop mee te doen in de arena van alle mediaveranderingen.
De NTR heeft in 2015 weer prachtige programma’s gemaakt. Een uitgebreide toelichting is te lezen in dit jaarverslag.
Door op de hoofdstuknaam te klikken, gaat u direct naar het bewuste hoofdstuk
2
Erik van der Burg,
voorzitter Raad van Toezicht
Paul Römer, algemeen directeur
Carel Kuyl, mediadirecteur


































































































   1   2   3   4   5