Page 7 - NTR Jaarverslag 2015
P. 7

Jaarverslag 2015
Voorwoord 2
Verslag raad van toezicht 3
Code goed bestuur
en integriteit
Publieke omroep 4
Directieverslag 6
Prijzen 16
Programmering 2015
Informatie 20 Geschiedenis 22 Educatie 25 Diversiteit 28 Kunst & Cultuur 32 Jeugd & Schooltv 35
Organogram 42
Informatie
2015 was een ingrijpend nieuwsjaar met onder meer de aanslagen in Parijs, de escalerende strijd in Syrië, de vluchtelingen- en migratiestromen en de Griekse crisis. Nieuwsuur was overal ter plekke en behaalde in 2015 gemiddeld hogere kijkcijfers dan in 2014. Onderzoek wees uit dat de kijkers het programma, dat in september zijn eerste lustrum vierde, goed weten te vinden bij groot nieuws. Eigen onderzoek rond de zgn. ‘Teevendeal’ leidde in 2015 na verschil- lende reportages tot de val van twee bewindslieden en de Kamervoorzitter.
College Tour had een succesvol seizoen, waaronder de best bekeken aflevering ooit met Herman Finkers. Bijzonder was de uitzending met kandidaat- Nobelprijswinnaar Dennis Mukwege. Op NPO Radio 1 startte de NTR, samen met de NOS, met de voorbereidingen van het programma Nieuws en Co. De eerste uitzending was op 4 januari 2016, maar het najaar van 2015 stond in het teken van intensieve voorbereidingen.
Na het vaststellen van het format werd een aparte gezamenlijke redactie samengesteld waarin de NTR met name zorg draagt voor wetenschap, cultuur, diversiteit en het ‘geluid van de straat’. Daarnaast wordt structureel samen-gewerkt met de redactie van Nieuwsuur waardoor content van Nieuwsuur ook aandacht en vervolg krijgt op Radio 1.
Drama
Voor 2015 liggen de ambities voor drama enerzijds op het gebied van talentontwikkeling en anderzijds
Directieverslag 2015 op het vlak van kwalitatief hoogwaardige en onder-
scheidende dramaseries en films.
We hadden het 15-jarig jubileum KORT!: een 100% NTR-investering in nieuw filmtalent. Dat betekent 150 fascinerende en hoogwaardig artistieke films, waar- van de meeste online te bekijken waren. Inmiddels wint bijna elke jaar een film uit KORT! het Gouden Kalf voor korte film op het NFF, een bijzondere prestatie. Ook zijn de korte films op vele internationale festivals in competitie. Dit jaar was Spoetnik van Noël Looze de enige Nederlandse (fictie)film in Berlijn.
15 jaar NTR KORT! Je vriendin koopt een vis op de markt
7
Door op de hoofdstuknaam te klikken, gaat u direct naar het bewuste hoofdstuk


































































































   5   6   7   8   9