Page 6 - NTR Jaarverslag 2015
P. 6

Jaarverslag 2015
Voorwoord 2
Verslag raad van toezicht 3
Code goed bestuur
en integriteit
Publieke omroep 4
Directieverslag 6
Prijzen 16
Programmering 2015
Informatie 20 Geschiedenis 22 Educatie 25 Diversiteit 28 Kunst & Cultuur 32 Jeugd & Schooltv 35
Organogram 42
Missie NTR
De NTR draagt bij aan een democratische kennis- samenleving door het maken van informatieve, culturele en educatieve programma’s voor het gehele publiek met de volgende kernwaarden: onafhankelijk, onpartijdig, objectief, betrouwbaar, respect voor mensen en hun waarden en gerichtheid op een samenleving van actieve, zelfstandige en nieuwsgierige burgers.
Positionering NTR
De NTR positioneert zich in het hart van het publieke bestel. Als taakorganisatie hoeft de NTR niet mee te deinen met de smaak van leden, opvattingen van een achterban of stroming waaraan zij is gelieerd. De NTR is onafhankelijk en ongebonden en maakt haar programmatische keuzes op basis van haar in de wet vastgelegde taken.
Waar dat noodzakelijk is voor de uitoefening van haar taken, waar dat leidt tot een betere en sterke programmering of waar dat in het belang is van het geheel van de publieke omroep, zoekt de NTR samen– werking met andere omroepen. Altijd met inacht- neming van haar onafhankelijkheid en ongebonden- heid. Waar het gaat om haar kernwaarden, neemt de NTR in deze samenwerkingsverbanden het voortouw. De NTR neemt nooit een politieke stellingname in, noch zal zij zich inhoudelijk aan een organisatie of instelling verbinden die dat wel doet.
De NTR is een omroeporganisatie zonder leden. Haar achterban bestaat uit maatschappelijke partners en publiek: kijkers, luisteraars en bezoekers op haar
Directieverslag 2015
verschillende digitale platforms. Van primair belang is altijd de inhoud die voortkomt uit haar wettelijke taken. De NTR zoekt haar publiek op waar zich dat bevindt. Crossmedialiteit is een gegeven en uitgangs- punt voor de ontwikkeling van al haar programma’s.
Carel Kuyl en Paul Römer
De NTR is een makersomroep; het draait bij de NTR primair om de inhoud. De NTR zet daarom de beschikbare middelen zoveel als mogelijk in voor de programma’s zelf en zal daartoe te allen tijde de organisatie zo efficiënt mogelijk willen inrichten.
De NTR vormt als taakomroep samen met de NOS de basis waarop het publieke pluriforme bestel gebouwd is. Daarmee is de NTR een onmisbare schakel voor de vitaliteit van het bestel. Een verantwoordelijkheid die wij dagelijks voelen en die wij in al onze overwegingen serieus nemen. Maar bovenal is de NTR er speciaal voor iedereen.
6
Door op de hoofdstuknaam te klikken, gaat u direct naar het bewuste hoofdstuk


































































































   4   5   6   7   8