Page 5 - NTR Jaarrekening 2015
P. 5

NTR Jaarrekening 2015 Directieverslag 2 Bedrijfsvoering 6 Verslag Auditcommissie 9 Samenstelling Raad van Toezicht en directie 10
Jaarrekening
Balans 11 Exploitatierekening 13 Exploitatierekening per platform 14 Kasstroomoverzicht 15 Grondslagen van
waardering en resultaat- bepaling 16 Toelichting op de balans 23 Toelichting op de exploitatierekening 34 Accountantskosten 39 Nevenactiviteiten 40 Financiële instrumenten 41 Transacties met
verbonden partijen 42 WNT en bezoldiging 43 BBPO 47 Onafhankelijk product 48 Sponsorbijdragen,
bijdragen van derden
en bartering 49
Overige gegevens Resultaatbestemming 57 Controleverklaring 58
Door op de hoofdstuknaam te klikken, gaat u direct naar het bewuste hoofdstuk
kosten. Als gevolg van deze ontwikkelingen heeft de NTR begin 2016 een rekeningcourant-krediet van € 3 miljoen moeten afsluiten om de schommelingen in de inkomsten en uitgaven te kunnen opvangen.
Toekomst
2016 is het begin van een nieuwe concessieperiode. Tot en met 2020 hebben de huidige omroepen de tijd om aan te tonen dat ze relevant blijven voor het Nederlandse publiek om zodoende hun bestaanszekerheid voor de periode hierna veilig te stellen.
De mediaconsumptie van de burger is fundamenteel en versneld aan het veranderen. Ook de technische ontwikkelingen bevinden zich in een versnelling. Er is dus veel visie en wendbaarheid nodig om de consument in deze nabije toekomst te kunnen volgen. Voor de NTR is de vraag relevant hoe wij in staat blijven onze producten af te leveren bij de gebruiker in een omstandigheid waarin de gebruiker in steeds grotere mate bepaalt waar en wanneer hij de content tot zich neemt.
Gezamenlijk met de andere omroepen en de NPO zal de NTR zich inzetten om met grote inzet en creativiteit wegen te vinden om de kijker te blijven bereiken ongeacht waar die zich bevindt.
Het wettelijk kader van de nieuwe mediawet en de nieuwe afspraken die ongetwijfeld in de eerst- volgende regeringsformatie gemaakt gaan worden, zullen in grote mate het speelveld van de omroepen gaan bepalen.
Directieverslag De begroting 2016 van de NTR is sluitend. In 2016
wordt ingezet op inhoudelijke innovatie, een breed media-aanbod en een efficiënte, effectieve en flexibele inzet van personeel en faciliteiten.
De NTR is van mening dat een goede solvabiliteit en liquiditeit essentieel is voor een onafhankelijke financiële positie en uitvoering van media wettelijke taken. De NTR pleit in 2016 voor het verhogen van de maximum norm voor Reserve Media-aanbod van de NTR ter verbetering van de financiële positie.
Hilversum, 12 april 2016
P. Römer
Algemeen directeur
5


































































































   3   4   5   6   7