WADOEJE - bepaal zelf het verhaal

Wadoeje

Op vrijdag 8 april heeft de NTR op NPO3.nl en YouTube Wadoeje gelanceerd: een interactieve webdramaserie over pijnlijke confrontaties en lastige dilemma’s uit het leven van jonge mensen, waarin de kijker wekelijks zelf de uitkomst bepaalt. Wadoeje als iemand ongewenst een foto van je neemt terwijl je je staat om te kleden in het zwembad? Wadoeje als je rijke vriendinnetje jarig is en jij te skeer bent om een imponerend cadeau te kopen? Wadoeje als je je schaamt voor je moeder in bijzijn van je nieuwe vriend?In elke aflevering kruip je als kijker in de huid van de personages en kom je voor keuzes te staan. De keuzes die jij voor de personages maakt, bepalen het verloop van het verhaal.

Vanaf 8 april 3 vrijdagen na elkaar een nieuwe aflevering, te zien op npo3.nl/wa-doe-je en het YouTubekanaal van NPO 3.

Jong talent
In Wadoeje zie je voornamelijk jong (onbekend) talent; zo is de hele cast van aflevering 1 geworven via Instagram. In aflevering 2 en 3 spelen een aantal bekende gezichten als Rami Kooti Arab en Katharina Justic een rol. De regie is in handen van Hanna van Niekerk (o.a. bekend de YouTubeserie Anne Frank Videodagboek). De scenario’s zijn van Perla Vita Beerens en Wander Theunis.

Ook op social media
Wadoeje is vanaf 8 april ook in losse delen te zie op het Instagram- en TikTok-kanaal van NPO 3. Op deze platforms bepaal je als kijker niet alleen hoe het personage reageert in een precaire situatie, maar bepaal je democratisch - samen met het online publiek - hoe het verhaal verder gaat. 

Instagram @npo_3
TikTok @npo3nl

Afleveringen

Amanda | WADOEJE #1
Grenzen - Twee vriendinnen ontmoeten twee jongens in de kleedkamer van een zwembad. Het begint met flirten, maar de stemming verandert als een van de jongens een foto maakt.

Amir | WADOEJE #2 
Wat je vindt, mag je houden - Amir is platzak en wanhopig op zoek naar een betaalbaar verjaardagscadeau voor zijn vriendin. Wanneer zijn beste vriend voorstelt iets te jatten, moet hij kiezen hoe ver hij voor de liefde wil gaan.

Samantha | WADOEJE #3
Verbergen - Samantha is alleen thuis wanneer Ray voor het eerst bij haar langskomt. Ze maken zich klaar voor een avondje uit. Samantha hoopt een potentiële nieuwe vriendschap af te sluiten. Als ze plotseling haar moeder hoort thuiskomen, komt ze voor de keuze te staan om eerlijk te zijn of hem te verbergen. 

Experiment 
Wadoeje is een experiment van de NTR i.s.m. NPO Innovatie; kort maar krachtig interactief webdrama dat meer impact maakt dan traditioneel drama omdat je als kijker zelf keuzes moet maken. De NTR lanceerde in 2020 een pilotaflevering van Wadoeje: Battlefield. 

Meer nieuws