Vijf Gouden Kalveren voor NTR-producties

Gouden Kalf Groot beeld buiten Nieuwsfoto

Vijf NTR-coproducties zijn tijdens het L’Or Gouden Kalveren Gala op het Nederlands Film Festival bekroond met een Gouden Kalf.  

Beste Korte Film
Nu of Nooit – Polska Warrior – Camiel Schouwenaar

De verlegen Eryk is verslaafd aan de populaire game Goldhunter, waarin hij met z'n sterke avatar alle levels wint. Als de problemen in het 'echte leven' zich opstapelen, moet hij daar ook moedig zijn.

Bekijk Polska Warrior hier

Beste acteur televisiedrama
George Tobal en Majd Mardo – One Night Stand XII – Jungle (NTR/BNNVARA/VPRO)

Op weg naar zijn gedroomde eindbestemming Londen strandt een jonge Syrische vluchteling in het meedogenloze vluchtelingenkamp ‘de jungle' in Calais. Daar sluit hij een fragiele vriendschap met een cynische tentgenoot, die de hoop op een goede afloop al heeft opgegeven. Terwijl ze zich overdag de ongeschreven wetten van het kamp eigen proberen te maken, riskeren de lotgenoten ’s nachts hun leven op weg naar ‘het beloofde land’. Drama over de gevoelens en drijfveren van vluchtelingen in het beruchte kamp, op weg naar een leven zonder oorlog.
Jungle is te zien op 10 november rond 22.30 uur op NPO 3.

Beste actrice
Nora el Koussour – Layla M

De 18-jarige moslima Layla met een Marokkaanse achtergrond is geboren en getogen in Amsterdam, maar voelt zich steeds minder thuis in Nederland. Langzamerhand radicaliseert ze en sluit zich aan bij een groep radicale moslims. Ze vindt een wereld die haar idealen voedt en verscheurt.

Bekijk de trailer

Beste mannelijke bijrol
Mohammed Azaay – Layla M

Beste montage
Sander Vos – Tonio

Op 23 mei 2010 wordt de 21-jarige Tonio van der Heijden door een auto geschept en in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, waar hij overlijdt. Het leven van zijn ouders, die hun enige zoon op de intensive care zien overlijden, verandert drastisch. Zijn bestaan laat een fantoompijn achter bij zijn ouders, die in alles om hen heen en in henzelf aan hem herinnerd worden. Ze rouwen, maar moeten ook proberen te voorkomen dat hun eigen levens in een neerwaartse spiraal van verdriet terechtkomen.

Bekijk de trailer

Ga naar de website van het Nederlands Film Festival voor een overzicht van alle winnaars.

Foto: Frank Ebbe.

Nieuws