Topgasten in College Tour

Ed Sheeran nieuwsfoto

Ed Sheeran (foto), Christiane Amanpour en Ben Feringa zijn te gast in College Tour. Studenten kunnen zich aanmelden voor de opnamen op collegetour.ntr.nl/. Vanaf vrijdag 7 april is de nieuwe reeks te zien (m.u.v. 14 april, Goede Vrijdag).

Ed Sheeran

Hij is één van de grootste wereldsterren van deze tijd. Met honderden miljoenen streams voor zijn nieuwste album ÷ (‘DIVIDE’) en de singles ‘Shape Of You’ en ‘Castle On The Hill’ breekt hij alle records. De nu 26-jarige Ed Sheeran breekt internationaal door met zijn debuutsingle ‘The A Team’ en zijn carrière raakt in een stroomversnelling met hits als ‘I See Fire’, ‘Photograph’ en ‘Thinking Out Loud’. Voor het laatstgenoemde nummer wint de Britse singer-songwriter in 2015 de Grammy Award voor ‘Song of the Year’. Na een jaar lang bewust afwezig te zijn geweest op social media en weg uit de publiciteit is hij nu weer helemaal terug met zijn gloednieuwe album: ÷ (‘DIVIDE’, release 3 maart) dat nu al in 98 landen in iTunes op nummer 1 staat waarmee de sympathieke Sheeran geschiedenis schrijft. Op dinsdag 4 april spreekt College Tour dit popfenomeen exclusief net vóór zijn uitverkochte optreden in Ziggo Dome.

Opname: dinsdag 4 april, Ziggo Dome (aanmelden via website)

Uitzending: vrijdag 7 april

Christiane Amanpour

De Brits-Iraanse Christiane Amanpour is één van de bekendste journalisten ter wereld en al ruim 30 jaar het boegbeeld van CNN. Bijna geen enkel conflict of oorlog ging aan de wereld voorbij zonder verslag van Amanpour. Van Bosnië tot Rwanda tot Irak tot Afghanistan: Amanpour stond ongeveer overal aan de frontlinie. In de loop der jaren heeft Amanpour exclusieve en spraakmakende interviews gehad met talloze wereldleiders zoals Tony Blair, Hosni Mubarak, Hassan Rohani en Muammar Gaddafi. Op dit moment is Amanpour CNN’s belangrijkste buitenlandcorrespondent en presentator van haar eigen dagelijkse talkshow Amanpour. In deze roerige en interessante tijden met het presidentschap van Donald Trump in Amerika en het toenemende populisme in Europa interviewen we op maandag 3 april in Londen deze sterjournalist.

Opname: maandag 3 april, Londen (aanmelden via website, vervoer wordt geregeld)

Uitzending: vrijdag 21 april

Ben Feringa

Ben Feringa is sinds 1988 hoogleraar scheikunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zijn onderzoekprestaties zijn zo uitzonderlijk dat hij algemeen gezien wordt als één van de meest creatieve en productieve chemici ter wereld. Zijn ontdekking in 1999 van de ‘moleculaire motor’, een door licht voortgedreven roterende molecuul, wordt gezien als een doorbraak van wereldformaat. Feringa werd eerder veelvuldig onderscheiden met prijzen, waaronder de Spinozapremie, de ‘Nederlandse Nobelprijs’. Als klap op de vuurpijl wint hij in 2016 de ‘echte’ Nobelprijs: de Nobelprijs voor de Scheikunde. College Tour interviewt hem op 20 april in Groningen.


Opname: donderdag 20 april, Groningen (aanmelden via website)

Uitzending: vrijdag 28 april

Over College Tour

In het programma College Tour interviewen studenten een gast onder leiding van presentator Twan Huys. In het programma staan de vragen van studenten centraal. Veel grote namen uit binnen- en buitenland waren al te gast sinds de eerste uitzending in 2007. Onder hen bijvoorbeeld Bill Gates, Anouk, John Cleese, Ahmed Aboutaleb, Louis Theroux, Herman Finkers, John Legend, Robbie Williams, Jane Goodall, Mark Rutte, Desmond Tutu, Ai Weiwei, Floortje Dessing, Frans Timmermans, Malala Yousafzai, Whoopi Goldberg, Jochem Myjer, Louis van Gaal, Dan Brown en de Dalai Lama.

Meer informatie en aanmelden:

collegetour.ntr.nl/

www.facebook.com/CollegeTour

www.twitter.com/NTRcollegetour  

Foto: Greg Williams

Meer nieuws