Opbrengst Nederland voor Suriname binnen een dag ver boven het miljoen

Gerda Havertong - Nederland voor Suriname

De benefietshow Nederland voor Suriname heeft binnen een dag al een bedrag van  €1.158.000 opgeleverd. Meteen na de show op 8 juli op NPO 1 stond de teller al op €502.069. De volgende dag was dat bedrag al tot ver boven het miljoen gestegen. Jörgen Raymann, Humberto Tan en Mildred Roethof, drijvende krachten achter de actie, zijn enorm blij met het succes.
 
Steun de mensen in Suriname
De website www.nederlandvoorsuriname.nl blijft actief en mensen kunnen blijven doneren. Het geld komt onder meer ten goede aan medische apparatuur, beschermmateriaal, IC-bedden en andere middelen, waaraan een groot tekort is in Suriname. In het land dreigt een humanitaire ramp nu het aantal corona-besmettingen iedere dag toeneemt. 
 
Hosselteam
Tijdens de uitzending ontvingen presentatoren Jörgen Raymann en Humberto Tan diverse gasten, die vertelden over hun band met Suriname. Ook waren er optredens van Gerda Havertong, Trijntje Oosterhuis, Jeangu Macrooy en vele anderen. Jörgen had een speciaal ‘hosselteam’ samengesteld om geld binnen te halen.
 
Nederland voor Suriname, een initiatief in het kader van SU4SU, werd ondersteund door het Rode Kruis en geproduceerd door Human Nature Films in samenwerking met de NTR.