NTR presenteert nieuw seizoen

NTR parade 2018

Tijdens de NTR Parade op donderdag 6 september heeft de NTR haar programmering voor het nieuwe seizoen gepresenteerd. Zoals altijd brengen wij bijzondere programma’s op het gebied van educatie, cultuur, jeugd, informatie en diversiteit.

Dit najaar zie je onder andere:

80 jaar oorlog
Elke vrijdag van 28 september t/m 9 november, 21.05 uur, NPO 2
Het is dit jaar 450 jaar geleden dat de 80-jarige oorlog begon. Daarom zendt de NTR weer een geschiedenisserie uit in de traditie van o.a. De Gouden Eeuw en De IJzeren Eeuw, met Hans Goedkoop. Ook is er weer een komische serie op NPO Zapp met sketches over de 80-jarige oorlog (beide zeven delen).

Lief dagboek
Elke zondag van 28 oktober t/m 2 december, 21.20 uur, NPO 1
In Lief dagboek lezen mensen voor uit de dagboeken die ze in hun puberteit schreven. Voor het eerst, voor een volle zaal publiek. Spannende, onthullende en gênante verhalen. Allemaal heel herkenbaar en toch verrassend.

Brard & Jekel: VetGelukkig ?!
Elke dinsdag van 30 oktober t/m 20 november, 20.25 uur, NPO 3
In deze vierdelige serie presenteert de NTR een gloednieuw tv-duo: Patty Brard en Diederik Jekel. TV-persoonlijkheid en presentatrice Patty Brard en wetenschapsjournalist Diederik Jekel weten allebei wat het is om te strijden tegen overgewicht. In deze serie onderzoeken zij vanuit hun persoonlijke ervaring de wetenschappelijke en culturele kanten van overgewicht.

Anorexia eetclub
Elke dinsdag van 13 november t/m 18 december, 21.05 uur, NPO 3
In Anorexia Eetclub gaan zes dappere jongeren met anorexia nervosa, die in verschillende fasen van hun herstel zitten, proberen om onder begeleiding van een diëtiste te koken. Tatum Dagelet volgt ze in hun dagelijkse strijd tegen de ziekte en in hun wil om te herstellen. Het doel is dat de jongeren elkaar gaan helpen en steunen in de wens om samen een normale maaltijd te bereiden. Na het boodschappen doen en het koken gaan de deelnemers aan tafel, waarna alle borden hopelijk leeg achterblijven. 

Voor de vorm
Elke donderdag van 18 oktober t/m 6 december, 21.30 uur, NPO 2
Iedere dag drinken we uit een glas, trekken we onze sneakers aan, zitten we op een toiletpot en stappen we op de fiets. Dat vinden we vanzelfsprekend. Ontwerper Christien Meindertsma vindt niets vanzelfsprekend. In het nieuwe NTR programma 'Voor de Vorm' onderzoekt zij iedere aflevering de vorm van een ander gebruiksvoorwerp. Waarom ziet iets er zo uit als het eruit ziet en hoe is dat zo gekomen? Christien duikt in de oorsprong, functie en toekomst van alledaagse gebruiksvoorwerpen als de bril, het wijnglas en de bh. Na het zien van 'Voor de Vorm' kijk je anders naar je kamerplant en zit je nooit meer hetzelfde op de pot. Want wie kijkt en zoekt, vindt achter elke vorm een verhaal.

Het leven is een jurk
elke woensdag van 7 november t/m 12 december, 21.15 uur, NPO 3
Nieuw programma gepresenteerd door Victoria Koblenko waarin beroemde Nederlandse fashiondesigners als Jan Taminiau, Bas Kosters en Ronald van der Kemp samen met bekende Nederlandse vrouwen de jurk van hun leven maken. In elke aflevering staat een bekende Nederlandse vrouw centraal. Met oa Annechien Steenhuizen, Monic Hendrickx, Wende Snijders, Lucia Rijker en Ilse Warringa. Het Leven is een Jurk is een idee van House of Impact in co-productie met BlazHoffski.

DierenDetectives
Vanaf 18 november, 18.15 uur, NPO Zapp
Een olifant redt een meisje van een verwoestende tsunami. Een groep dolfijnen beschermt een Australische familie die aan het zwemmen is tegen een dreigende haaienaanval. En een papegaai waarschuwt zijn baasje dat de baby bijna stikt. Toeval of niet? In de nieuwe Zapp serie Dierendetectives speuren kinderen uit verschillende landen het internet af, doen experimenten en interviewen deskundigen. Net zolang tot ze het verhaal ontrafelen en antwoord hebben op de vraag: ‘Is dit dier een held?’ 

Het Uur van de Wolf: M.C. Escher – Het oneindige zoeken
Donderdag 13 september, 22.55 uur, NPO 2
“Ik ben bang dat er in de wereld maar één persoon is die een echt goede film over mijn werk kan maken en dat ben ik zelf.” Dat schrijft de beroemde graficus M.C. Escher in 1969 aan een Amerikaanse verzamelaar van zijn werk. Regisseur Robin Lutz heeft in de documentaire Het oneindige zoeken dat idee als uitgangspunt gebruikt. Hij geeft Escher 46 jaar na zijn dood opnieuw een stem; gebaseerd op de rijkdom van Eschers nimmer geopenbaarde brieven en dagboeken.

Meer nieuws