NTR-nominaties voor prestigieuze prijs De Tegel

Danny Ghosen is in de race voor De Tegel in de categorie Nieuwsverslaggeving. Met “Britain First”, een aflevering van de serie Danny Demonstreert, behoort hij tot de drie genomineerden. De Tegel is de meest prestigieuze journalistieke vakprijs van Nederland. 

Jayda Fransen

In de reportage volgt Danny de ‘poster girl’ van de extreemrechtse organisatie Britain First, Jayda Fransen. De leden van Britain First zien de islam en koran als grootste bedreiging voor ‘hun’ Engeland. Met hun ‘direct actions’ gebruikt de partij een zeer confronterende en intimiderende manier van actievoeren. Danny volgt Jayda Fransen tijdens een grote demonstratie en gaat mee als ze actie voert voor een moskee waar ze de confrontatie aangaat met moslimjongeren. 

Controversiële protestgroepen

In de vierdelige serie Danny Demonstreert volgt Danny Ghosen een aantal controversiële protestgroepen met uiteenlopende idealen. Van extreemrechts tot hardcore dierenactivisten. Van neonazi hipsters tot vrijheidsstrijders. Hij leert de actievoerders achter deze protestgroepen beter kennen en wil weten wat hen motiveert en hoe ver ze gaan om hun idealen te verwezenlijken.

Danny Demonstreert is na Danny Zoekt Problemen, Danny in Arabistan en Danny Zoekt Stemmers de vierde serie die NTR en CCCP hebben gemaakt voor NPO 3.

Danny Demonstreert: Britain First

Twee nominaties Nieuwsuur

Gewoontegetrouw ontbreekt ook Nieuwsuur (NOS/NTR) niet bij de nominaties. Bas Haan is met “De WODC affaire” (Onafhankelijk onderzoeksinstituut onder druk gezet door de politiek) genomineerd in de categorie Nieuws. Dennis Hilgers is met het camerawerk in “Treinreis door de VS: Amerikanen verdeeld over één jaar Trump” genomineerd voor de Storimans Tegel.

De WODC affaire

Treinreis door de VS: Amerikanen verdeeld over één jaar Trump

Andere genomineerden die bij de NTR niet onbekend zijn: Misha Wessel en Thomas Blom voor “Bekentenis van een dopingdokter” (Volkskrant) in de categorie Interview, en Foeke de Koe, die samen met Kees Schaap is genomineerd voor “De ondergang van de Van Imhoff” (BNNVARA/Episode One) in de categorie Achtergrond. Misha en Thomas werken ook voor Andere Tijden en maakten onder meer het recentelijk opnieuw uitgezonden portret van Ruud Lubbers. Foeke werkt zowel voor Andere Tijden (De vrouwen van Martin Luther King) als Andere Tijden Sport (Faalangst en Olympisch goud: Bart Veldkamp en de weg naar Albertville).

Op  16 april wordt bekend wie daadwerkelijk met een Tegel naar huis gaan. Dan is de feestelijke uitreiking in de Koninklijke Schouwburg Den Haag, gepresenteerd door Marcia Luyten en Winfried Baijens.

Zie voor alle categorieën en genomineerden de website van De Tegel

 

Nieuws