Het Klokhuis
NPO Start

NTR lanceert 3 nieuwe Snapjes

Videoclips met kennishacks - met muziek van Jeangu Macrooy & Perquisite, Eckhardt and the House en Thijs Boontjes

Hoe onthoud je hoe veel dagen de maanden hebben? In welke volgorde staan de planeten? En weet jij wanneer je het streepje op he naar voor of naar achter moet zetten? NTR Snapje? legt je voor eens en altijd uit hoe het zit, met drie splinternieuwe videoclips van 2 minuten waarin deze vragen op een originele manier worden beantwoord. Net als aan de vorige reeksen van dit prijswinnende concept werken een aantal grote namen mee: Jeangu Macrooy & Perquisite, Eckhardt and the House en Thijs Boontjes.

Snapjes zijn kleine kennishacks waardoor je basisprincipes makkelijker begrijpt of onthoudt. Het eerste Snapje?, dat vanaf 9 mei zien is op Schooltv.nl en het YouTubekanaal van Het Klokhuis, gaat over hoeveel dagen de maanden hebben. Sommige maanden hebben 31 dagen, andere 30, en gelukkig is er een handige ezelsbrug om er achter te komen hoeveel dagen elke maand heeft. Jeangu Macrooy zingt erover, de tekst is van Jurrian van Dongen en de animatie van All Things Moving.

Drie weken lang komt elke donderdag een nieuwe Snapje? online. De andere twee onderwerpen die aan bod komen, zijn:

16 mei – Planeten
Welke planeten heeft ons zonnestelsel en in welke volgorde staan ze? Met muziek van Eckhardt and the House, tekst van Kees Torn en een animatie van Sonja van Hamel en Zoltan Korai (BirdFish).

23 mei – hè en hé
Dat streepje op de e in het woord ‘he’, hoe staat ‘ie ook alweer? Naar voren of naar achteren? En hoe klinkt ’ie dan? Thijs Boontjes zingt over een handige ezelsbrug om dit te onthouden. De tekst is van Katinka Polderman en de video van Mascha Halberstad.

Prijswinnend concept
Eerdere Snapjes, met onder anderen muziek van Akwasi, Racoon, De Staat, Giovanca,  Kenny B, Giovanca, Diggy Dex, Lucas Hamming en Eefje de Visser, waren een groot succes. De serie won de Cinekid Gouden Kinderkast en de NOT Innovatie Award. Het Snapje? optellen van breuken van Jan Beuving en Akwasi en kilo, pond en ons van Kenny B en Katinka Polderman wonnen de Willem Wilminkprijs voor Beste Kinderlied. Snapje? Watermoleculen (van Jurrian van Dongen en Giovanca) was genomineerd voor de Willem Wilminkprijs 2019.

3 nieuwe Snapjes, vanaf 9 mei 2019, 3 donderdagen om 15:00 uur op:

Nieuws