Landelijke Intocht Sinterklaas dit jaar in Meppel

sinterklaas-nieuws-intocht

De NTR doet zaterdag 14 november rechtstreeks verslag van de landelijke intocht van Sinterklaas vanuit het Drentse Meppel. De stoomboot van de goedheiligman en zijn Pietengevolg meert op die datum aan in de Meppeler binnenstad. We nodigen alle kinderen uit Meppel en omstreken uit om de Sint welkom te komen heten.

Het landelijk bezoek van Sinterklaas aan Meppel wordt georganiseerd door de NTR in samenwerking met de gemeente Meppel, Meppeler organisaties en binnenstadondernemers. Het is de eerste keer in de geschiedenis dat de landelijke intocht plaatsvindt in de provincie Drenthe. Burgemeester Jan Westmaas is dan ook zeer verheugd dat Meppel dit jaar niet onopgemerkt is gebleven bij de goedheiligman.  “Het is geweldig dat wij Sinterklaas dit jaar als eerste mogen verwelkomen in ons land. Deze dag is het meteen ook het startsein voor alle kinderen om hun schoen weer te zetten” aldus een trotse burgemeester Westmaas. Commissaris van de Koning Jacques Tichelaar zegt enthousiast: "Ik geloof in Sinterklaas; voor mij gaat een lang gekoesterde wens in vervulling".

Ook dit jaar verzorgt Dieuwertje Blok de presentatie op locatie. Jeroen Kramer, één van de vaste verslaggevers van Het Sinterklaasjournaal, staat haar op de kade bij. De NTR doet verslag van de intocht in een speciale - extra lange - aflevering van Het Sinterklaasjournaal op zaterdag 14 november van 12.00 - 13.15 uur op NPO Zapp. Op het digitale themakanaal Z@ppelin 24 en op zappelin.nl is de intocht met gebarentolk te volgen.

Meer nieuws