Project Rembrandt
NPO Start

Kenny B en Katinka Polderman winnen met Snapje? Willem Wilminkprijs voor beste kinderlied

Het NTR Snapje? Kilo, pond en ons heeft de Willem Wilminkprijs gewonnen.
 
 

Dat is zaterdag 7 april bekend gemaakt in theater 'Kleine Willem' in Enschede. Doel van deze prijs is het stimuleren van het kwalitatieve kinderlied. Snapje? is een serie liedjes met videoclip met kleine kennishacks waardoor je basisprincipes makkelijker begrijpt of onthoudt. Voor het Snapje? Kilo, pond en ons schreef Katinka Polderman de tekst en verzorgde Kenny B de muziek.

Het Snapje? Kilo, pond en ons kwam uit maar liefst 71 inzendingen als winnaar uit de bus. De jury onder leiding van de winnaar van vorig jaar Jan Beuving noemt dit Snapje? ‘een lied in de beste traditie van Willem Wilmink: aansprekend voor kinderen, terwijl je ondertussen iets leert met een lach. En net als bij de Wilminkklassieker Deze vuist op deze vuist moet je je handen ervoor uit de mouwen steken. Dus handen in de lucht voor de winnaar Kilo, pond en ons van Katinka Polderman en Kenny B!’

Wat is Snapje?

Wanneer eindigt een werkwoord op -d of -dt? Hoe tel je breuken op? En hoe onthoud je rijtjes makkelijker? Met een Snapje? wordt in een korte videoclip een basisprincipe uitgelegd of basisregel aangeleerd.

Eerdere Snapjes, met onder meer muziek van Akwasi, Racoon, De Staat, Kenny B, Diggy Dex, Lucas Hamming en Eefje de Visser, waren een groot succes. De serie won de Cinekid Gouden Kinderkast en de NOT Innovatie Award. Het Snapje? Optellen van breuken van Jan Beuving en Akwasi won in 2017 de Willem Wilminkprijs.

Luister en kijk naar:
 
Kilo, pond en ons
 
Hier vind je alle Snapjes op een rij:
 
www.schooltv.nl/programma/snapje/
 
of
 
www.youtube.com/hetklokhuis

Nieuws