House of Vineyard op 1 in de Community top 100

House of Vineyard

House of Vineyard en danser Redouan Ait Chitt (Redo) delen dit jaar de eerste plek in de Community top 100, een lijst die voorheen de Kleurrijke top 100 heette. De lijst richt zich op inclusiviteit en wil mensen uit verschillende hoeken van de samenleving zichtbaar maken voor het bedrijfsleven, de cultuursector, media en de creatieve industrie.

De hoofdredactie van de Community top 100 zegt dit jaar gekozen te hebben voor een gedeelde eerste plek "omdat ze allebei staan voor radicale inclusie en gelijkwaardigheid. Het zijn mensen die met hun werk en visie de personificatie zijn van ultieme representatie in onze samenleving."

House of Vineyard is een ballroom-groep die draait om vrijheid, dans, gemeenschap en inclusiviteit. In 2018 zond Het Uur van de Wolf een documentaire uit over House of Vineyard: Mother’s Balls van regisseur Catherine van Campen. 

De documentaire volgt de krachtige Amber Vineyard, die op haar vijftiende met haar moeder naar Nederland verhuisde. Ze vond hier in ballroom een manier om zichzelf te uiten. Met haar extravagante dansoptredens als Mother of the House of Vineyard geeft ze niet alleen haar ‘kids’ de kans zich te uiten en zelfvertrouwen op te bouwen, maar weet ze tegelijk ballroom en voguing internationaal op de kaart te zetten.


Kijk Mother's Balls hier terug op NPOStart.