Het Klokhuis wint Willem Wilminkprijs voor beste kinderlied

willem wilminkprijs

Opnieuw prijs voor NTR-jeugdprogramma Het Klokhuis bij de uitreiking van de Willem Wilminkprijs voor het beste kinderlied. Zondag 10 april is bekendgemaakt dat Jurrian van Dongen de juryprijs heeft gewonnen met Give me some skin’, dat hij schreef voor Het Klokhuis.

Doel van de Willem Wilminkprijs is het stimuleren van het kwalitatieve kinderlied, in de geest van Willem Wilmink (1936-2003).

Juryprijs
Het cowboy-lied Give me some skin van Jurrian van Dongen (tekst), Jan en Keez Groenteman (compositie), Rop Verheijen, Jesse Mensah en Maarten Heijmans (zang) is een vrolijk pleidooi voor aanraken en knuffelen. Wonderlijk actueel na twee jaar afstand houden. "Prachtig, hoe stoere cowboys dit bezingen en voelbaar maken. Vakkundig en geestig geschreven” aldus de jury. 

Jurrian van Dongen is o.a. als liedauteur verboden aan Het Klokhuis. Hij weet als geen ander complexe gevoelens om te zetten in herkenbare, grappige en troostende liedjes. De afgelopen maand oogsten zijn Klokhuisliedjes over racisme en over seksueel misbruik veel lof.

Andere genomineerden
De Willem Wilminkprijs is een initiatief van het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede en wordt sinds 2010 uitgereikt. Dit jaar stuurden  77 componisten, tekstschrijvers en producenten hun lied in, waarvan er drie werden genomineerd. De andere 2 genomineerden waren Robert Ramaker en Patrick van den Hanenberg. Zie

https://www.wilminktheater.nl/nl/pQ8JeHw/willem-wilminkprijs 

Meer nieuws