Het Klokhuis
NPO Start

Escher tot in het oneindige

Aan Eschers beroemde kunstwerk Metamorfose II lijkt geen einde te komen. Dankzij de Metamorfose Machine van de NTR is het werk in de afgelopen maanden gegroeid met ruim 10.000 nieuwe stukken. 

In de stijl van Escher
De Metamorfose Machine stelt iedereen in staat om de technieken die Escher toepaste in zijn werk zelf uit te proberen. Op de interactieve website maak je een tekening, die je vervolgens roteert, spiegelt, verschuift en morft in een tweede tekening. Morft? Dat klinkt misschien ingewikkeld, maar het is simpel. Probeer de Metamorfose Machine eens uit.  

Je kunt je eigen kunstwerk bewaren, uitprinten en toevoegen aan de website. Daarmee draag je bij aan het gezamenlijke digitale kunstwerk dat ontstaat. 

Miljoenenpubliek
Het werk van M.C. Escher trekt wereldwijd een miljoenenpubliek. Maar wie was die man die zichzelf kunstenaar weigerde te noemen eigenlijk? Dat zie je in de documentaire M.C. Escher – Het ondeindige zoeken van Robin Lutz. Aan de hand van Eschers eigen uitleg en getuigenissen van zijn kinderen krijgt zijn werk nieuwe betekenis. 

M.C. Escher – Het oneindige zoeken is te zien op NPO 2 op donderdagavond 13 september in Het Uur van de Wolf om 23:00 uur. Daarna is de documentaire te bekijken op npostart.nl

Nieuws