Project Rembrandt
NPO Start

Aaf Brandt Corstius en Marcel Musters Taalkenners 2017

Aaf Brandt Corstius en Marcel Musters mogen zich Taalkenners 2017 noemen. Dat bleek zaterdag 30 december tijdens de uitzending van De Avond van Taal, een NTR-programma op NPO 2. 
Columnist en schrijver Aaf Brandt Costius versloeg samen met acteur Marcel Musters de twee docenten Nederlands, Dion van Meel en Wouter Koster.

De winnaars van de quizrondes waren Aaf Brandt Corstius & Marcel Musters, Dion van Meel & Wouter Koster, Diederik Boomsma (CDA) & Stieneke van der Graaf (ChristenUnie) en Floor Zijp & Timo Nijssen, beiden masterstudent journalistiek. Zij namen het tegen elkaar op tijdens het dictee, dat werd gepresenteerd door Annechien Steenhuizen. Hierbij maakte zowel het team bestaande uit Aaf Brandt Corstius & Marcel Musters als het team bestaande uit Dion van Meel & Wouter Koster 6 fouten.

Deze twee teams namen het tegen elkaar op in de spannende finale, waarin zij een rebus moesten oplossen, die leidde naar een gedicht van de Dichter des Vaderlands, Ester Naomi Perquin. Aaf Brandt Corstius & Marcel Musters loste de rebus op in 103 seconden en wonnen hiermee De Avond van Taal. Zij mogen zich Taalkenners van 2017 noemen.

Het woord van 2017: plofklas
Tijdens de uitzending werd samen met Het Genootschap Onze Taal het belangrijkste woord van 2017 bekend gemaakt: plofklas. Een aantal weken kon iedereen zijn belangrijkste woord van het jaar opgeven via de site van Het Genootschap Onze Taal, vervolgens werd er een top 10 gekozen waarop lezers en volgers konden stemmen.

Zie ook www.ntr.nldeavondvantaal

Nieuws