De Maand van de Wolf op NPO 2 Extra

NPO 2 Extra presenteert: De Maand van de Wolf

De hele maand september is het Maand van de Wolf op NPO 2 Extra. Elke dag klassiekers uit het rijke archief aan documentaires.

Uitzendschema


Living on Soul - woensdag 23 september - 20.30 uur

Ashton Brothers: Vrolijkheid met pijn - donderdag 24 september - 20.30 uur

Dick is boos - vrijdag 25 september - 19.35 uur

Etgar Keret: Een waargebeurd verhaal

Etgar Keret: Een waargebeurd verhaal

Energieke documentaire over hoe de Israëlische schrijver Etgar Keret zowel met zijn vele, korte fictieverhalen als met zijn ‘waargebeurde’ anekdotes zo’n meesterlijke verteller is geworden.

Het wonder van Le Petit Prince

Het wonder van Le Petit Prince

Regisseur Marjoleine Boonstra reist de wereld over en treft vier gepassioneerde vertalers van het boek Le Petit Prince. Zij koesteren een oprechte en emotionele band met het boek, dat hen helpt in hun strijd om hun taal en cultuur te behouden.

De jacht op mijn vader

De jacht op mijn vader

Eric Lie is een levende legende in Suriname. Maar voor schrijfster Karin Amatmoekrim is hij vooral de vader die in haar leven schitterde door afwezigheid. Nu gaat zij voor haar boek op jacht naar de man achter de mythische verhalen, in de hoop haar vader te vinden. Durft ze het aan om het werkelijke verhaal op te schrijven en nietsontziend te zijn?

De gewelddadige streek van Francis Bacon

De gewelddadige streek van Francis Bacon

Een beklemmend portret van een man met een ongrijpbare persoonlijkheid, een charmante en excentrieke levensgenieter die is aangewakkerd door een monsterlijke duisternis.

Foto-Eddy: De negatieven van mijn vader

Foto-Eddy: De negatieven van mijn vader

Fotograaf Eddy de Jongh verwerft in de jaren 70 en 80 bekendheid met zijn onopgesmukte portretten van prominente landgenoten. Terwijl zijn leven wordt overschaduwd door conflicten, faillissementen, verbroken relaties en verslavingen, creëert hij in zijn werk een wereld vol humor, avontuur en schoonheid.

Boudewijn Büch: Verdwaald tussen feit en fictie

Boudewijn Büch: Verdwaald tussen feit en fictie

Na het plotselinge overlijden van Boudewijn Büch in 2002 krijgt de populaire schrijver en mediapersoonlijkheid in talloze publicaties het etiket fantast en zelfs leugenaar opgeplakt. Regisseur Leo de Boer doet met hulp van biograaf Eva Rovers een poging de complex verknoopte verhalen van en rond Büch te ontwarren.

Erwin Olaf: The Legacy

Erwin Olaf: The Legacy

Documentaire over de struggle van een gevierd kunstenaar die op het toppunt van zijn roem, met pijn in zijn hart, de balans aan het opmaken is van een leven lang hard werken.

Dance or Die

Dance or Die

Het aangrijpende verhaal van een jonge danser in Syrië, die in de kunst een vorm heeft gevonden het oorlogsgeweld te trotseren.

Poule des Doods

Poule des Doods

Dichter F. Starik richtte de Poule des Doods op om eenzaam overleden personen naar het graf te begeleiden met een op maat geschreven gedicht.Naar website