Afleveringen

Houdt de vuilnisman van Erbarme Dich van Bach? Is de hartchirurg verslingerd aan het tweede pianoconcert van Rachmaninov, of gaat zijn liefde uit naar de Vier Jaargetijden van Vivaldi? En wat is de grote muzikale liefde van de bankmedewerker die elke avond op zijn Harley stapt? In Hart & Ziel: Music Match, een nieuw spelprogramma van de NTR, spelen we met de vooroordelen die er bestaan rond de liefhebber van klassieke muziek.

In elke aflevering drie klassieke stukken en drie onbekende Nederlanders in wie je niet meteen het stereotype van een klassieke muziekliefhebber herkent. Twee teams, bestaande uit teamcaptains Mike Boddé, Jeroen van Merwijk en steeds twee andere Bekende Nederlanders, moeten in een aantal rondes uitmaken welk muziekstuk bij welk persoon hoort. En passant vertellen de captains en presentator/quizmaster Floris Kortie korte verhalen over de muziekwerken.

Aflevering 1, maandag 9 oktober
Een boer, een vuilnisman en een dame die aan vechtsport doet, zijn alle drie verknocht aan een klassieke compositie. In Hart en Ziel: Music Match (NTR) gaan teamcaptains Mike Boddé en Jeroen van Merwijk deze hele week de strijd aan. Wie komt er het eerst achter welk muziekstuk, bij welke liefhebber hoort? Sopraan Laetitia Gerards en mezzo-sopraan Rosanne van Sandwijk maken vandaag de teams compleet.

Aflevering 2, dinsdag 10 oktober
Een Zeeuwse boerin, een schaapsherder en een Nederlands kampioen fierljeppen, hebben alle drie een favoriete klassieke compositie die een speciale betekenis voor ze heeft. In Hart en Ziel: Music Match (NTR) gaan teamcaptains Mike Boddé en Jeroen van Merwijk deze hele week de strijd aan. Wie komt er het eerst achter welk muziekstuk, bij welke liefhebber hoort? Violisten en zusjes Julia en Rosanne Philippens maken vandaag de teams compleet.

Aflevering 3 woensdag 11 oktober
Een metal drummer, een politieman en een Surinaamse docent hebben alle drie een favoriete klassieke compositie die een speciale betekenis voor ze heeft. In Hart en Ziel: Music Match (NTR) gaan teamcaptains Mike Boddé en Jeroen van Merwijk deze hele week de strijd aan. Wie komt er het eerst achter welk muziekstuk, bij welke liefhebber hoort? Violiste Emma van der Schalie en celliste Mascha van Nieuwkerk van Fuse maken vandaag de teams compleet.

Aflevering 4 donderdag 12 oktober
Een porno actrice, een poolreiziger en een Antilliaanse bakker hebben alle drie een favoriete klassieke compositie die een speciale betekenis voor ze heeft. In Hart en Ziel: Music Match (NTR) gaan teamcaptains Mike Boddé en Jeroen van Merwijk deze hele week de strijd aan. Wie komt er het eerst achter welk muziekstuk, bij welke liefhebber hoort? Violiste Maria Paula Majoor en sopraan Lilian Farahani maken vandaag de teams compleet.

Aflevering 5 vrijdag 13 oktober
Een soldaat, een Limburgse vlaaienbakker en een begrafenisonderneemster hebben alle drie een favoriete klassieke compositie die een speciale betekenis voor ze heeft. In Hart en Ziel: Music Match (NTR) gaan teamcaptains Mike Boddé en Jeroen van Merwijk deze hele week de strijd aan. Wie komt er het eerst achter welk muziekstuk, bij welke liefhebber hoort? Violisten Myrthe Helder en Lonneke van Straalen maken vandaag de teams compleet.