Afleveringsinformatie

Aflevering 1: De verlosser

Terwijl Amerika's grootste staat Californië worstelt, groeit de nummer twee, Texas, als kool. Vanwege de komst van vooral millennials en minderheden ruiken de Democraten ineens kansen in een staat die sinds 1976 op de Republikeinen stemt. De razend populaire politicus Beto O'Rourke gaat in een voorstad van Houston langs de deuren om zijn partijgenoten te helpen. Maar duizend kilometer naar het noordwesten, in de conservatieve Texas Panhandle, kennen ze maar één verlosser: Donald Trump.

Aflevering 2: Bezoek van buiten

De grensstad El Paso groeide de afgelopen jaren uit tot het epicentrum van het Amerikaanse immigratiedebat. Aangespoord door president Trump zamelde de invalide Irak-veteraan Brian Kolfage geld in voor een private grensmuur, tot woede van veel inwoners van El Paso, die zo'n muur helemaal niet nodig vinden. Ze hekelen de retoriek van Trump over immigranten, en kregen de schrik van hun leven toen een schutter afgelopen zomer zijn magazijn leegde in de plaatselijke Walmart.

Aflevering 3: Vuile handen

Het leven van trucker Mike Wilkinson lag volledig in puin, maar dankzij de olieboom in het westen van Texas ziet hij de toekomst weer zonnig in. De regio is president Trump dankbaar, omdat hij veel regulering heeft geschrapt waardoor oliebedrijven de vrije hand kregen. Voor het eerst sinds de jaren zeventig is Amerika weer de grootste olie-exporteur in de wereld. De politiek in Texas lijkt volledig naar de pijpen van de industrie te dansen. Hoe schadelijk is dat voor de democratie, en voor het klimaat? De miljoenenstad Houston kreeg drie jaar geleden een orkaan over zich heen, en vreest dat de grootste klap nog moet komen.

Aflevering 4: Vals spel

Geen staat in Amerika waar de opkomst bij verkiezingen lager is dan Texas. Vooral veel minderheden zijn het vertrouwen in de democratie kwijtgeraakt. Burgerrechtenadvocaat Mike Siegel wil dat vertrouwen herstellen en voert in de hoofdstad Austin campagne voor een Congreszetel. Intussen hangt in Dallas een lange gevangenisstraf boven het hoofd van Crystal Mason, omdat ze de regels overtrad bij het uitbrengen van haar stem. Volgens burgerrechtenorganisatie ACLU is haar zaak exemplarisch, en een gevolg van verwoede Republikeinse pogingen om zwarte kiezers buitenspel te zetten.