College Tour
NPO Start

College Tour

Interviewprogramma waarin studenten een inspirerende gast hun vragen mogen stellen.

Nieuwe reeks va 19 mei, NPO1

Robbie Williams

De uitzending van College Tour met Robbie Williams is al geweest en hieronder terug te kijken. 

 

Hij verkocht wereldwijd meer dan 55 miljoen platen en is de best verkopende Britse soloartiest in het Verenigd Koninkrijk. Zes van zijn albums vallen in dat land onder de top 100 meest verkochte albums en in 2004 werd hij opgenomen in de UK Music Hall of Fame, waar hij werd betiteld als de ‘grootste artiest van de jaren negentig’. Aankomende donderdag, 17 oktober, is zanger Robbie Williams te gast in College Tour. De opname is om 18.00 uur in Paradiso, te Amsterdam.

Robbie wordt op 13 februari 1974 geboren als Robert Peter Williams in het ziekenhuis van Stoke-on-Trent. Tot zijn derde woont hij boven de voetbalpub ‘The Red Lion’. Als zijn ouders scheiden, trekt Robbie samen met zijn moeder en zus in bij zijn oma. Wanneer hij naar school gaat, wordt al snel opgemerkt dat zingen en acteren in het bloed van de kleine Robbie zit. Hij wordt lid van de plaatselijke theaterschool, waar hij meespeelt in vele musicals, zoals Dodger en Oliver.

 


Take That            
In 1990 wordt de band Take That opgericht. Manager Nigel Martin Smith plaatst een advertentie in The Sun omdat hij op zoek is naar een laatste bandlid. Robbie besluit, onder meer door aanmoediging van zijn moeder, om auditie te doen. Na een aantal weken krijgt hij het bericht dat hij is gekozen als laatste lid van de groep. Take That is vanaf dan een feit. De band is vooral gevormd rond de zanger en componist Gary Barlow. De band is met acht nummer 1-hits in het Verenigd Koninkrijk een groot succes te noemen. Het leek goed te gaan, maar Robbie was niet tevreden. Hij maakt veel ruzie en stapt uit het collectief. Daarna stort hij zich op een leven vol drank, drugs en vechtpartijen.

           

Solo
Een jaar later besluit Robbie om zich te richten op een solocarrière. Zijn eerste single is een cover van George Michael’s Freedom. Samen met zijn eerste eigen singel Old Before I Die zorgen deze nummers voor de komst van een eerste soloalbum: Life Thru a Lens. Het album flopt helaas, op het nummer Angels na. Dit nummer zorgt voor Robbie’s internationale doorbraak als soloartiest. In februari 2005 wordt het nummer zelfs gekozen als het beste lied van de afgelopen 25 jaar. Inmiddels is Robbie met meer dan 10 albums en vele nummer 1-hits één van de meest succesvolle artiesten van Europa. Zijn laatste album Take the crown kwam in Nederland binnen op nummer 1 in de album top 100 en zijn gelijknamige tour was binnen enkele momenten uitverkocht.