College Tour
NPO Start

College Tour

Interviewprogramma waarin studenten een inspirerende gast hun vragen mogen stellen.

Nieuwe reeks va 19 mei, NPO1

Nigella Lawson

De Britse televisiekok en kookboekenschrijfster Nigella Lawson is te gast bij College Tour! De uitzending is te zien op vrijdag 12 april om 20:25 op Nederland 3.


Over Nigella Lawson

In de vroege winter van 1960 wordt Nigella geboren in Londen. Ze is de dochter van Nigel Lawson (een prominent Brits politicus ten tijde van Margaret Thatcher) en Vanessa Salmon. Na een roerige schooltijd, waarin Nigella veelvoudig van school wisselt, wordt ze toegelaten op de Universiteit van Oxford om Oud en Modern Engels te gaan studeren. Ze studeert af in de richting van journalistiek.

 

Na het behalen van haar master gaat Nigella als assistent-literatuurredactrice werken bij The Sunday Times, net als haar broer Domenic. Later werkt ze voor onder meer The Guardian, de Daily Telegraph en Times Magazine te werken.

 

Eten

De liefde voor eten bloeit op als Nigella gevraagd wordt om een column over eten te schrijven voor het magazine The Spectator. Ze besluit om zich te focussen op koken en publiceert in 1998 haar eerste boek: How to Eat. The Pleasures and Principles of Good Food. Het boek is met 1,5 miljoen verkochte exemplaren een instant hit. Nigella gaat een eigen kookprogramma presenteren, Nigella Bites.

 

Roem

Nigella’s boeken reizen de hele wereld over. Tot ver buiten Groot-Brittannië is ze inmiddels een bekend figuur. Zo was Nigella te zien in de Amerikaanse variant van Top Chef en in Iron Chef America: Super Chef Battle. Naast prijzen als de ‘British Book Award Author of the year 2001’ en twee ‘World Food Media Awards’ kreeg Nigella een eervolle vermelding in de ’50 Most Beautiful People’ van People Magezine.