College Tour
NPO Start

College Tour

Interviewprogramma waarin studenten een inspirerende gast hun vragen mogen stellen.

Nieuwe reeks va 19 mei, NPO1

Matthijs van Nieuwkerk

Op 17 februari 2012 was niemand minder dan de populaire presentator Matthijs van Nieuwkerk te gast! Wat drijft de immer opgewekte talkshowhost? In het Muziekgebouw aan 't IJ gaat hij in op originele vragen, onder meer van een studente die voorstelt om een aantal uitzendingen van hem over te nemen.

Kijk hieronder de uitzending terug:


Over Matthijs van Nieuwkerk

Ze noemen hem een ‘golden wonderboy’. Zelf zegt hij ‘talent’ te hebben ‘voor de minder bezorgde kant van het leven’. Matthijs van Nieuwkerk (Amsterdam, 1960) is hip en happening. De Wereld Draait Door is al jaren één van de best bekeken programma’s en het einde van het succes lijkt nog lang niet in zicht. Hoe houdt Van Nieuwkerk zijn razende tempo vast en wat zal zijn volgende stap zijn? Samen met vijfhonderd studenten gaat Twan Huys in gesprek met de snelste interviewer van Nederland.

Prijzen
Sinds 2005 is Matthijs van Nieuwkerk presentator van het dagelijkse VARA programma De Wereld Draait Door. Het programma won in 2007 de Gouden Televizier-Ring en werd dit jaar bekroond met een Zilveren Nipkowschijf.

Van Nieuwkerk werd in 2006, 2007, 2008 en 2009 genomineerd voor de Zilveren Televizier Ster (mannelijke televisiepersoonlijkheid van het jaar) en won de Beeld en Geluid Award voor Televisiepersoonlijkheid van het jaar in 2007. Samen met Wilfried de Jong presenteerde hij vijf jaar lang Holland Sport, in 2006 kregen ze de zilveren Nipkow Schijf. Met Leo Blokhuis presenteert van Nieuwkerk elk jaar de Top 2000 à gogo en De Nacht van de Popmuziek.


Carrière
Van Nieuwkerk begon zijn carrière achter de schermen als hoofdredacteur van Het Parool en AT5. In 2002 was hij kortstondig netcoördinator bij de Publieke Omroep. Zijn eerste optreden als presentator was als voor het VARA programma De Gids. Verder heeft hij een kortstondige samenwerking gehad met Felix Rottenberg bij NOVA en presenteerde hij voor de NTR onder meer het programma TV3 en de Popquiz à gogo.

Persverzoeken naar aanleiding van deze uitzending? Stuur een e-mail.