College Tour
NPO Start

College Tour

Interviewprogramma waarin studenten een inspirerende gast hun vragen mogen stellen.

Nieuwe reeks va 19 mei, NPO1

Linda de Mol

‘Ik hou van Holland’, ‘Iedereen is gek op Jack’, ‘Gooische Vrouwen’ de film, is slechts een kleine greep uit het veelzijdige repertoire van de nieuwste gast van College Tour. Maandag 28 maart was Nederlands meest bekende televisievrouw Linda de Mol te gast in College Tour.

Ze presenteert, acteert, bedenkt formats en is met haar eigen magazine LINDA. bijna een merk. Naar eigen zeggen is ze net zo goed in het ontwijken van moeilijke vragen als politici. In College Tour deelt ze haar media-ervaringen met jou! Onder leiding van presentator Twan Huys krijgen 400 studenten de kans om haar te interviewen over haar keuzes en drijfveren, pieken en dalen.

Bekijk hier de uitzending:

Over Linda de Mol
Linda de Mol werd geboren in Hilversum op 8 juli 1964. Op jonge leeftijd debuteerde ze op de televisie door te zingen in het AVRO’s kinderkoor. Op twaalfjarige leeftijd presenteerde ze het jeugdprogramma ‘Wat je zegt ben je zelf’.

Nadat Linda haar diploma aan het gymnasium behaalde, besloot ze rechten aan de Vrije Universiteit van Amsterdam te studeren. Na drie jaar studeren bleek haar hart toch bij de televisie te liggen. Ze stopte haar studie, en in 1985 presenteerde Linda haar eerste show genaamd The DJ Kat Show bij de Engelse televisiezender Sky Channel. Vanaf toen raakte haar carrière in een stroomversnelling. Ze kreeg een contract bij de TROS waar ze verschillende succesvolle programma’s maakte zoals; Linda, De Leukste Thuis en Love Letters. Het programma Love Letters zette haar definitief op de kaart als toppresentatrice. Het programma werd verkocht aan Duitsland en Linda de Mol verhuisde met het programma mee. Jarenlang had ze in Duitsland succes met programma’s als; Traumhochzeit (Duitse versie van Love Letters), Soundmix Show en Der Millionen Deal.

Na jarenlang alleen gepresenteerd te hebben volgde in 1999 haar acteerdebuut in de Nederlandse politieserie Spangen. In 2004 vertolkte Linda de Mol de hoofdrol in de zelfbedachte film ‘Ellis in Glamourland’. In 2005 stapte Linda over van de TROS naar de toenmalige televisiezender Talpa van haar broer John de Mol. Hier bedacht ze de serie ‘Gooische Vrouwen’ waar ze in 2009 de Gouden Televizier-Ring mee won. In 2009 kreeg Linda de hoofdrol in de verfilming van het gelijknamige boek; Terug naar de Kust.

Momenteel is Linda te zien in Miljoenenjacht, Ik hou van Holland en vanaf februari 2011 in de nieuwe comedyserie Gek op Jack. Ook draait vanaf maart 2011 'Gooische Vrouwen - De Film' in de bioscopen.