College Tour
NPO Start

College Tour

Interviewprogramma waarin studenten een inspirerende gast hun vragen mogen stellen.

Nieuwe reeks va 19 mei, NPO1

Karin Slaughter

Hieronder de uitzending met Karin Slaughter

Op woensdag 25 september is de Amerikaanse auteur Karin Slaughter te gast in College Tour. De thrillerschrijfster komt speciaal voor het programma naar Nederland! Karin is vooral bekend door haar thrillers uit de Grand County-Reeks (ook wel Sara Linton-Reeks genoemd), Atlanta-reeks (ook wel Will Trent-reeks genoemd) en de Georgia Reeks. Haar weergaloze thrillers zijn vooralsnog in 28 landen vertaald en scoren wereldwijd hoog op de bestsellerlijsten. Nederland kreeg afgelopen mei de wereldprimeur van haar nieuwste boek Stille Zonde (Unseen).

Karin wordt op 6 januari 1971 geboren in het Amerikaanse dorpje Covington, gelegen in de staat Georgia. Al snel verkast de familie Slaughter naar Jonesboro, waar ze het grootste deel van haar jeugd doorbrengt. Karin weet al op jonge leeftijd dat ze ooit schrijfster wil worden. Op zesjarige leeftijd schrijft ze haar eerste boek, gebaseerd op een collega van haar vader die aan polio lijdt. Wanneer Karin Morrow High School succesvol afrond, gaat ze studeren aan de Georgia State University. Naast haar studie is Karin druk bezig met een bedrijfje in uithangborden. Dit is één van de redenen dat ze haar studie nooit af zal ronden. Daarnaast schrijft ze als studente een aantal manuscripten die nooit gepubliceerd worden. "I think you have to write a lot of bad books before you write a publishable book," aldus de schrijfster.

De basis van Karin’s interesse voor thrillers ligt deels in Georgia waar ze ten tijde van de Atlanta Child Murders woonde. Dit drama heeft grote impact op haar leven. Buiten spelen zat er in die tijd niet in. Hierdoor begon Karin interesse te krijgen in het schrijven. Een andere bron voor interesse voor dit genre is de grootmoeder van Karin. Haar oma vond het prachtig om te vertellen over ieders geheimen, waardoor de duistere zijde van de gemeenschap ineens een belangrijke rol ging spelen. Zo nam ze Karin mee naar de kerk waar Karin uitgebreid verslag kreeg over de geheimen van de gemeenschap. Ze stelde Karin bijvoorbeeld aan allerlei mensen voor, waarna oma fluisterde: “Dat is een zware drinker” of “Haar man gaat vreemd met de tuinman.”


In 2001 lanceert Karin succesvol haar auteurscarrière met het boek Blindsighted, genomineerd voor meerdere prijzen zoals een Dagger Award, een Barry Award en een Macavity Award. Het succes zet voort in de derde roman van Karin, A faint cold fear. Met die boek wint ze een Reviewers’ Choise Award van de Romantic Times. Met haar ijzingwekkende thrillers verwerft de schrijfster internationaal naam als ‘Master of the Suspense’. Nederland heeft voor Karin een speciale betekenis. De Bezige Bij (waarnaar ze haar kat heeft vernoemd) is de eerste buitenlandse uitgeverij waarmee ze samenwerkt.


De komende tijd zal Karin zich richten op een nieuwe reeks, gebaseerd op de Atlanta Child Murders. Tevens komt er op korte termijn een film uit gebaseerd op de Will Trent-Reeks. Triptiek is het eerste boek zijn uit deze reeks dat wordt verfilmd.