College Tour
NPO Start

College Tour

Interviewprogramma waarin studenten een inspirerende gast hun vragen mogen stellen.

Nieuwe reeks va 19 mei, NPO1

Geert Mak

Het nieuwste boek van schrijver Geert Mak voert momenteel de boeken bestseller top-60 aan. ‘De levens van Jan Six’, over een 17e-eeuwse patriciër en kunstverzamelaar volgt op een reeks bestsellers over de geschiedenissen van Nederland, Europa en zijn geliefde Amerika.

Mak wordt in 1946 geboren in Vlaardingen als jongste van een groot gezin. Hij groeit op in Hardegarijp, en volgt het Gereformeerd Gymnasium. Mak studeert Staatsrecht en Sociologie aan de Universiteit van Amsterdam. In zijn studententijd werkt hij als fractiemedewerker bij de Pacifistisch Socialistische Partij.

Mak breekt in 1992 bij het grote publiek door met het boek ‘De engel van Amsterdam’. Sindsdien boekt de schrijver vele successen en wint hij aan de lopende band prijzen, zoals de Comeniusprijs en de Gouden Ganzenveer. Hij is meerdere malen uitgeroepen tot ‘historicus van het jaar’ en in 2014 krijgt hij een eredoctoraat van de Open Universiteit in Heerlen voor zijn verdiensten op het gebied van geschiedschrijving.

Mak wil met zijn boeken de geschiedenis verbinden met de leefwereld van nu. Zo volgt hij voor zijn boek ‘Reizen zonder John’ het voetspoor van John Steinbeck. Steinbeck beschreef in 1960 in de klassieker ‘Reizen met Charley’ zijn tocht door Amerika. Mak maakt in 2010 dezelfde tocht precies vijftig jaar later.

Op 11 oktober interviewde College Tour Geert Mak in de Hermitage in Amsterdam.