College Tour
NPO Start

College Tour

Interviewprogramma waarin studenten een inspirerende gast hun vragen mogen stellen.

Nieuwe reeks va 19 mei, NPO1

Floortje Dessing

Ze weet met 3 op Reis als tweede reisprogramma ooit het communistische Noord-Korea binnen te komen en elke aflevering opnieuw trekt ze miljoenen kijkers met Floortje naar het einde van de wereld. Voor College Tour zet Floortje Dessing weer even voet aan wal in Nederland en spreken we haar op 25 februari in Amsterdam.

In Heemstede in een gezin met vier kinderen wordt op 31 augustus 1970 Floortje geboren. Omdat beide ouders geen rijbewijs hebben worden de familievakanties vooral in Nederland doorgebracht. Zeilend en fietsend door de Nederlandse natuur droomt ze over verre reizen, witte stranden, hoge bergen en nieuwe culturen. Wanneer ze eindelijk oud genoeg is om zelf op pad te gaan, is er dan ook geen houden meer aan. Ze reist de hele wereld over terwijl ze fantaseert over hoe geweldig het zou zijn om hier haar beroep van te maken. Niet wetende dat dit ooit zou gaan lukken.

Na een opleiding tolk/vertaler, begint Floortje aan de opleiding audiovisuele media aan de HKU. Ze ontwikkelt naast reizen een interesse voor radio en televisie. In 1992 begint ze haar professionele carrière bij Radio Veronica als producer en DJ. Het presenteren zet ze voort wanneer ze de televisieprogramma’s Young Americans en Trexx gaat doen. Het lukt haar uiteindelijk zelfs om haar twee grootste passies te combineren. Ze mag op reis voor programma's zoals als Reisgids en RTL Travel. In 2007 start ze met de megatitel 3 op Reis. Voor LLiNK en later BNN reist ze samen met andere presentatoren af naar de mooiste en meeste bijzondere plekjes. 

In 2014 krijgt ze de kans om haar eigen programma te maken. Voor BNN-VARA maakt ze Floortje naar het einde van de wereld, een programma waarin ze afreist naar de meest geïsoleerde uithoeken van de wereld. Inmiddels zijn we drie seizoenen verder en lopen de kijkcijfers tot ver boven de 2 miljoen op. Ze wint er twee keer de BVN Trofee voor Best Gewaardeerde Programma in het buitenland voor.

Door het vele reizen en de ontmoetingen met nieuwe culturen, landen en bevolkingen zet ze zich voor meerdere doelen en stichtingen in. Zo is ze al jarenlang ambassadeur van Max Havelaar en het Rode Kruis en heeft ze twee fair trade kledingwinkels genaamd Nukuhiva.