College Tour
NPO Start

College Tour

Interviewprogramma waarin studenten een inspirerende gast hun vragen mogen stellen.

Nieuwe reeks va 19 mei, NPO1

Chantal Janzen

Ze zingt, ze danst, ze acteert en ze presenteert. Op 10 maart is multitalent Chantal Janzen te gast bij College Tour in het DeLaMar Theater in Amsterdam. De opname begint om 14:00 uur.

 

Op 15 februari 1979 wordt Janzen in het kleine Limburgse Tegelen geboren. Al op jonge leeftijd is ze ontzettend ambitieus. Na het behalen van haar HAVO-diploma vertrekt ze naar Amsterdam om daar haar dromen waar te maken. Chantal studeert aan de Theaterschool waar ze les krijgt in dans, acteren en zang. Een musicalster is snel geboren.

 

Voor haar hoofdrol in Saturday Night Fever krijgt ze de John Kraaijkamp Award voor Aanstormend Talent. Daarna schittert ze onder meer in Beauty and the Beast, Tarzan en Wicked. Stuk voor stuk producties van Joop van den Ende waarmee Chantal een speciale band opbouwt. In 2010 gaat de musical Petticoat in première. Een musical die van den Ende speciaal voor Chantal produceerde. Haar meest succesvolle rol speelt ze in de musical Hij Gelooft in Mij. Meteen na de première wordt ze door pers en publiek geprezen voor haar indrukwekkende vertolking van Rachel Hazes.

 

Ook buiten het toneel heeft Chantal een indrukwekkende carrière. Naast het acteren in tal van films en series vindt ze plezier in presenteren. Ze was het gezicht van het Televizier-Ring Gala waar ze jaarlijks de show stal voordat ze naar RTL vertrok. Hier zit ze in de jury van Holland’s got Talent en presenteert ze kijkcijferkanonnen als De Jongens Tegen De Meisjes en Chantal Blijft Slapen.

 

Op dit moment is ze met haar derde seizoen Everybody Dance Now bezig en start tegelijkertijd een veelbelovend internationaal avontuur. Vanaf eind februari is ze namelijk te zien als presentatrice van de Duitse versie van The Voice Kids. De Limburgse blondine lijkt nu al de harten van onze oosterburen te stelen. De Duitse krant Bild noemde haar zelfs al “Die Neue Linda”.