College Tour
NPO Start

College Tour

Interviewprogramma waarin studenten een inspirerende gast hun vragen mogen stellen.

Nieuwe reeks va 19 mei, NPO1

Bram Moszkowicz

De eerste gast van College Tour in 2011 was Bram Moszkowicz! 

Over Bram Moszkowicz
Mr. Abraham Moszkowicz werd op 26 juni 1960 geboren in Maastricht, waar zijn vader sinds 1958 een advocatenpraktijk heeft. Na zijn jeugd in Maastricht door te hebben gebracht besloot Bram om in de voetsporen van zijn vader te treden en ging rechten studeren in Amsterdam. Hier haalde hij zijn doctoraal in 1985. Samen met zijn vader en zijn broers David en Max jr. vormt hij de advocatenmaatschap Moszkowicz Advocaten met kantoren in Maastricht en Amsterdam. Bram leidt de vestiging in Amsterdam. Moszkowicz Advocaten is een advocatenkantoor met nationale- en internationale bekendheid op het gebied van Civiel- en Bestuursrecht en Strafrecht.

Moszkowicz had en heeft veel beroemde en beruchte mensen onder zijn clientèle. In het verleden voerde hij de verdediging van onder andere Klaas Bruinsma, de Heineken-ontvoerders Cor van Hout en Willem Holleeder, de Surinaamse legerleider Desi Bouterse en nog vele anderen. Tegenwoordig is hij veel in het nieuws als verdediger van Geert Wilders in het proces wat in oktober 2010 begon. De aanzet voor dit proces begon tijdens een opname van College Tour in januari 2008, waarin Gerard Spong te gast was. Omdat de student niet de middelen heeft een procedure op te starten tegen Wilders bood Spong aan zich pro deo in te zetten. Dertig andere studenten sloten zich hierbij aan.

22 Oktober 2010 wraakte Moszkowicz de strafkamer succesvol. Het Wildersproces wordt op 7 februari hervat.

Moszkowicz is geregeld te zien op de Nederlandse televisie. Hij treedt op als ‘juridisch duider’ in het showbizzprogramma RTL Boulevard en presenteerde in 2005 een talentenjacht voor jonge advocaten voor de AVRO, met de naam ‘De Nieuwe Moszkowicz’.

Bekijk hier een reportage van Campus TV over de voorbereidingen op de uitzending: