College Tour
NPO Start

College Tour

Interviewprogramma waarin studenten een inspirerende gast hun vragen mogen stellen.

Nieuwe reeks va 19 mei, NPO1

Armin van Buuren

Hieronder de uitzending van College Tour met Armin van Buuren!

Hij is de vaandeldrager en Nederlandse trots in de wereld van trance. Tijdens de troonswisseling was aan hem hij de eer om samen met het Koninklijk Concertgebouworkest het Nederlandse volk te vertegenwoordigen voor het kersverse koningspaar. Op donderdag 29 augustus is één van ’s werelds meest populaire dj’s, Armin van Buuren, te gast bij College Tour. Een selecte groep studenten krijgt de kans om de dj te interviewen in Leiden!

Over Armin van Buuren

De op 25 december 1976 geboren Armin groeit op in Koudekerk aan den Rijn. Zijn fascinatie voor muziek ontwikkelt zich al op jonge leeftijd. Dit komt vooral door het enthousiasme van vader Van Buuren, een fervent muziekkenner. Op tienjarige leeftijd komt Armin voor het eerst in aanraking met een computer, wanneer zijn moeder deze wint. Vanaf dit moment is de tiener verkocht.

Armins interesse voor computers en technologie blijft groeien en op veertienjarige leeftijd besluit hij dit te combineren met zijn passie voor muziek. Het resultaat hiervan is inmiddels bekend. Wanneer de nog jonge dj besluit een demo op te sturen naar zijn idool Ben Liebrand, wordt deze met veel enthousiasme ontvangen. Armin wordt de protegé van Liebrand die hem de fijne kneepjes van het vak leert.

Tijdens zijn studententijd besteedt Armin veel tijd aan het produceren en draaien van platen; zo is zijn eerste bijbaantje een baantje als dj in de Leidse discotheek Nexis. Hij studeert af in de rechten aan de Leidse Universiteit.

 

 

Carrière

 

Armins naam begint rond te zingen wanneer hij in 2001 zijn eigen wekelijkse radioprogramma A state of trance produceert en presenteert. Het programma wordt via internet, op Radio 538 en nog 22 andere radiostations uitgezonden.

Vanaf dat moment is hij niet meer te stoppen. Overal ter wereld wil men hem voor grof geld in laten vliegen. Deze vibe wordt alleen maar versterkt wanneer Armin in 2007 de popprijs op het Noorderslag festival wint en door DJ Magazine wordt verkozen tot de beste dj ter wereld. Enkele jaren later blijkt dat hij samen met DJ Tiësto de enige dj is die driemaal achtereenvolgens wordt verkozen tot beste dj ter wereld. Zijn nieuwste plaat Intense ligt sinds mei in de winkel en dit jaar maakte Armin tevens zijn filmdebuut; Hij speelt zichzelf in de film Verliefd op Ibiza.