Page 3 - NTR Jaarrekening 2015
P. 3

NTR Jaarrekening 2015 Directieverslag 2 Bedrijfsvoering 6 Verslag Auditcommissie 9 Samenstelling Raad van Toezicht en directie 10
Jaarrekening
Balans 11 Exploitatierekening 13 Exploitatierekening per platform 14 Kasstroomoverzicht 15 Grondslagen van
waardering en resultaat- bepaling 16 Toelichting op de balans 23 Toelichting op de exploitatierekening 34 Accountantskosten 39 Nevenactiviteiten 40 Financiële instrumenten 41 Transacties met
verbonden partijen 42 WNT en bezoldiging 43 BBPO 47 Onafhankelijk product 48 Sponsorbijdragen,
bijdragen van derden
en bartering 49
Overige gegevens Resultaatbestemming 57 Controleverklaring 58
Door op de hoofdstuknaam te klikken, gaat u direct naar het bewuste hoofdstuk
betreft zowel medewerkers met een arbeids- overeenkomst voor onbepaalde als bepaalde tijd.
De NTR is van mening dat de kosten, voortvloeiend uit deze reorganisatie, niet door de NTR kunnen worden gedragen. De Raad van Bestuur van de NPO is in gesprek met het ministerie van OCW over de dekking van deze kosten.
Verbouwing
Als gevolg van de fusie tussen VARA en BNN, moest er in het gehele pand, waar ook NTR onderdeel van is, ruimte gemaakt worden voor de medewerkers van BNN. Naast het geplande groot onderhoud (het pand was inmiddels meer dan 15 jaar oud), heeft de verbouwing geleid tot flexibele en moderne werk- plekken en efficiënter gebruik van de ruimte. De NTR heeft hierdoor minder vierkante meters nodig.
De NTR, BNNVARA en VPRO zijn verbonden door een gezamenlijke entree. Naast het geplande onderhoud is het gebouw verbouwd om het personeel van de drie omroepen te faciliteren en de gezamenlijke ondersteunende diensten (receptie, restaurant en facilitaire dienst) zo effectief en efficiënt mogelijk te kunnen inzetten.
De kosten van de verbouwingen zijn deels uit de onderhoudsvoorziening en aflopende afschrijvingen gedekt en deels uit het efficiënter inrichten van de gezamenlijke ondersteunende diensten en efficiëntere inkoop van diensten.
De verbouwing leidt tot efficiënter gebruik van ruimte en middelen en is niet ten koste van programmabudget gegaan.
Directieverslag Nieuwe postproductie-omgeving
In 2015 heeft de NTR het besluit genomen om de postproductie-faciliteiten zelf te gaan beheren. Tot en met 2015 maakten wij gebruik van de postproductie- diensten van een extern bedrijf. Begin 2016 start de NTR met de migratie naar de nieuwe postproductie- omgeving. Door dit zelf te beheren krijgt de NTR meer betrokkenheid en verbinding van de technische faciliteiten met het creatieve proces en kunnen we meer flexibiliteit bieden op het gebied van de postproductie: kennis kan sneller worden uit- gewisseld en er kan sneller worden ingespeeld op de ontwikkelingen. De nieuwe postproductie omgeving beheert de NTR in samenwerking met VPRO. Door deze samenwerking delen we kennis en ervaring. Daarnaast delen we de kosten wat een forse kostenbesparing oplevert.
Telefonie
De NTR maakt sinds 2015 gebruik van een moderne en duurzame vorm van telefonie die past bij het nieuwe flexibele werken. Omdat het mobiele telefonieabonnement afliep heeft de NTR in gezamen- lijkheid met BNNVARA en VPRO een Europese aanbesteding gedaan voor zowel de ‘vaste’ telefonie als voor de mobiele telefonie. Van de traditionele vaste telefonie is de NTR overgegaan naar ‘unified communication’ (nieuw communicatiesysteem via de computer). Daarnaast is de NTR als gevolg van de aanbesteding overgegaan naar een nieuwe mobiele abonnementsvorm.
Naast meer gebruiksmogelijkheden heeft de over- gang naar de nieuwe provider geleid tot lagere kosten.
3


































































































   1   2   3   4   5